Відкрита лекція – це обмін досвідом

17 вересня 2021, 13:37
Кафедра загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності

Навчальний процес - це система організаційних і дидактичних заходів, спрямованих на реалізацію змісту освіти на певному освітньому або кваліфікаційному рівні відповідно до державних стандартів освіти.
Основні види навчальних занять – лекція, лабораторні, практичні, семінарські, індивідуальні заняття, консультації. Система ж екологічної освіти потребує безумовно активних сучасних форм навчання. Саме з цією метою на кафедрі загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності і застосовуються взаємовідвідування викладачами навчальних занять, проведення відкритих лекцій.


На цьому тижні відбулась відкрита лекція для студентів 2-го курсу, спеціальності 101 Екологія, яку провела доцент, кандидат біологічних наук Соломенко Людмила Іванівна. На лекцію прийшли не лише колеги кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності на чолі з завідувачкою Клепко А.В., але й колеги сусідньої кафедри екології агросфери та екологічного контролю.


Людмила Іванівна провела програмну лекцію на тему: «Вплив екологічних факторів на живі організми. Біотичні фактори».


Лектор продемонструвала організацію активних дій мислення студентів під час лекції, застосовуючи такі методи як створення проблемних ситуацій, формулюванням проблемних активізуючих питань, викладанням навчальної інформації методом роздуму уголос. Студенти мали змогу не тільки пізнати багато нового, але й зазнати особливого почуття зіткнення ще й з науковою діяльністю як з творчим процесом. Студенти були активними учасниками лекції. Можна сказати, що дійсно лекція не просто читалася, а здійснювалася разом з аудиторією.

 

Колеги і студенти високо оцінили проведене Людмилою Іванівною заняття.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook