Магістри ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» сформували індивідуальну освітню траєкторію

21 вересня 2021 року
   Ось і пролетіли 4 тижні очного навчання для магістрів ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» агробіологічного факультету, проте вони були насиченими.

   Крім вивчення навчальних дисциплін, студенти сформували свою індивідуальну освітню траєкторію із врахуванням їх здібностей, можливостей, інтересів і вподобань.

   Ще від першої зустрічі із гарантом освітньої програми професором Анатолієм Бикіним вони отримали завдання ознайомитись із науковими дослідженнями науково-педагогічних працівників, обдумати теми майбутніх магістерських робіт та баз для їх виконання і проходження виробничої (науково-дослідної) практики, розглянути робочі програми, силабуси й анотації навчальних дисциплін вибіркового блоку як із загальноуніверситетського переліку, так і за спеціальністю.

   І от, на прохання студентства за сприяння гаранта освітньої програми Анатолія Бикіна, а також куратора групи, асистента кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна Ігора Бордюжи відбулась зустріч магістрів ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» із науково-педагогічним складом кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, на якій кожен викладач представив свої наукові інтереси і дав відповіді на уточнюючі питання студентів, що допомогло їм визначитись із вибором керівника магістерської роботи відповідно до інтересів кожного.

     Крім того, формування індивідуальної освітньої траєкторії студента  забезпечується вибором навчальних дисциплін за спеціальністю. Тож гарант освітньої програми Анатолій Вікторович запросив до слова викладачів, які відповідають за викладання навчальних дисциплін вибіркового блоку за спеціальністю у межах освітньої програми для додаткових роз’яснень. Викладачі представили зміст навчальних дисциплін, уточнили компетентності і програмні результати навчання, які магістри отримають за вивчення тієї чи іншої дисципліни у сфері діджиталізації агрохімсервісу, специфіки підбору, вимог і використання добрив у прецизійному агровироництві, предмету вологозабезпечення за технологій точного землеробства тощо. Студенти активно вступали у обговорення, задавали уточнюючі питання у напрямку певних сфер і отримали вичерпні відповіді, які дали можливість їм остаточно визначитись із вибором. І вже до від’їзду на дистанційне навчання вони висловили своє волевиявлення щодо свого вибору. А у третьому семестрі вони почнуть вивчати саме обрані ними дисципліни.

    Тож, бажаємо нашим студентам міцного здоров’я, активного online навчання!  А пріоритетами гаранта і колективу кафедри завжди буде всебічне сприяння формуванню індивідуальної освітньої траєкторії студентів.

 

Надія Бордюжа,

доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook