Удосконалення навчальних планів – лейтмотив чергового засідання кафедри зі стейкхолдерами

27 березня 2020 року
НУБіП України

Уже стало доброю традицією навесні проводити розширене засідання кафедри, на яке запрошують наших роботодавців. Не виняток і нинішня зустріч, яка відбулась в стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України. Серед гостей – Ліна Кущ, завдяки якій професійна підготовка майбутніх журналістів проходить процес «ограновування» через співпрацю з телеканалами, прес-конференції, творчі зустрічі, різноманітні конкурси тощо; Катерина Яковенко – представниця нової когорти журналістів, головний редактор ток-шоу «Говорить Україна»; заслужений журналіст України Михайло Калініченко, генеральний директор ТОВ ТРК «Ільдана».

 
Тих, кому ми довіримо незабаром наших випускників, прийнято називати стейкхолдерами. Навіщо ми їх запросили? Для того, щоб працювати було ефективніше, цілеспрямованіше й цікавіше, бо лише у творчому тандемі можна налагодити механізм, що допомагатиме знаходитись у постійному русі, ні на хвилину не зупинятись.
На порядку денному – обговорення навчального плану та внесення пропозицій для його удосконалення.
Л. Кущ розпочала доповідь з місії стейкхолдерів і вкотре наголосила, що роботодавці завжди відкриті для діалогу. У повідомленні йшлося про компетентності майбутнього журналіста, його відповідальність, незалежність та аполітичність, а також про формування лідерських якостей.
К. Яковенко подякувала за запрошення і розповіла про те, що впливає на створення нових робочих місць та як формується внутрішня діяльність телеканалу на прикладі ток-шоу, хто координує і скеровує діяльність усіх, як відбувається співпраця на всіх етапах випуску телевізійних програм.

 
М. Калініченко наголосив, що нині комп’ютерні технології сприяють модернізації системи навчання, що це відкрита освіта, це освіта без кордонів, це широкий простір для навчального процесу, у якому реалізовуються амбіційні плани. Акцентував увагу на формуванні високопрофесійного рівня журналіста, необхідності підтримати нову українську еліту.

 

 
Доцент Олександр Савенко запропонував частіше проводити зустрічі з освітніми діячами і практиками, запрошувати до обговорення представників студентства. Антон Лягуша підтримав пропозицію внести зміни до навчального плану зі спеціальності «Журналістика». Наталія Костриця підсумувала результати обговорення освітньої програми, закликала стейкхолдерів до подальшої співпраці.
Ознайомитись з інформацією про наших стейкхолдерів можна за посиланнями:

https://www.youtube.com/watch?v=YomqmnZ_ptk&ab_channel=ILDANATRK
https://www.youtube.com/watch?v=bdUTq1v4ELc&ab_channel=TAKTV
https://www.youtube.com/watch?v=cMG50QvBR60&ab_channel=mistotvpoltava
 
Ірина Вакулик,
доцент кафедри журналістики та мовної комунікації
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook