Початок міжнародного стажування аспірантів кафедри екології агросфери та екологічного контролю

24 вересня 2021, 13:13

 Підготовка аспірантів на кафедрі екології агросфери та екологічного контролю передбачає залучення їх до міжнародних програм та проходження стажування у провідних закладах Європи. Міжнародне стажування є важлвим етапом у ефективній реалізації завдань дисертаційного дослідження, які прописані в план-проспекті кожного аспіранта кафедри. Слід зазначити, що під час стажування у провідних освітніх закладах Європи, аспіранти мають змогу набути навичок міжкультурної комунакації,  умінь застосування інноваційних програм аналізу стану довкілля, перейняти досвід з провідних фахівців та навчитися володіти міжнародними методами аналізу.

З цією метою, аспіранти спеціальності 101 «Екологія» Анна Ковпак та Серафим Лопатько були відряджені до Університету Фрайберзької гірничої академії (Німеччина) щоб проводити аналітичні вимірювання в рамках дисертаційного дослідження. Міжнародне стажування проходить відповідно до програми DAAD «Fachbezogene Partnerschaften mit Hochschulen in Entwicklungsländern» («Наукове співробітництво з університетами у країнах, що розвиваються») в рамках проекту «EcoMining: development of integrated PhD program for sustainable mining and environmental activities», що передбачає здійснення наукових досліджень з 18 вересня по 21 жовтня 2021 року.

Перший тиждень міжнародного стажування охопив розроблення програми й алгоритму досліджень щодо визначення показників об’єктів довкілля (відповідно до план-проспекту дисертаційної роботи). Наступні три тижні стажування передбачають виконання самої програми дослідження з подальшою презентацією результатів. Аналітичні дослідження передбачено проводити у акредитованій екологічній лабораторії з використанням інноваційних приладів (multi N/C 2100, METROHM 881&850 Compact Pro, Photometrie (10S UV-VIS und Hach DR/2000) та методів дослідження (ICP-MS method, TOC-/TN method).

Бажаємо нашим аспірантам Анні Ковпак та Серафиму Лопатько успіхів у міжнародному стажуванні та набутті нових професійних навиків й умінь, а також натхнення у подальших звершеннях на професійній ниві.

 

Віта Строкаль,

доцент кафедри екології агросфери та

екологічного контролю

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook