Магістри факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК продовжують роботу над магістерськими проектами

21 вересня 2021 року
НУБіП України, 12 корпус

 

   В лабораторіях факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК продовжуються дослідження магістрів другого року навчання.

   Магістр Ігор Москаленко, незважаючи на локдаун та подальші карантинні обмеження активно працює над виконанням магістерської роботи за темою «Удосконалення технології ковбасних продуктів для дієтичного харчування» під керівництвом к.т.н., доцента кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Крижової Юлії Петрівни.

 Креативність рішень керівника магістерської роботи Крижової Ю.П. та її магістранта Ігоря Москаленко полягає у розробленні безфосфатних сосисок з буряковим соком замість нітриту натрію, який забезпечує необхідний колір, характерний для ковбас, та в кінцевому результаті надає сосискам статусу сосисок здорового харчування.

   Заохочений креативними ідеями, Ігор запропонував інноваційне рішення у виробництві сосисок, яке по праву можна віднести до винаходу, - це термічне оброблення сосисок методом souse-vide. Така технологія стосовно сосисок апробована вперше. Вона забезпечує надзвичайно високі органолептичні та технологічні показники готовим сосискам.

    Ідей багато… Ігор не зупиняється на досягнутому. Зараз він вже опановує виробництво напівкопчених та сиров’ялених ковбас, використовуючи нове обладнання наукової лабораторії магістрів кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, а саме коптильну камеру та клімат-камеру для дозрівання ковбас.

   У рамках виконання магістерської роботи керівником було запропоновано Ігорю відвідування виставки Inprodmash & Upakovka 2021, що з радістю було ним сприйнято. Не лише багато вражень отримав Ігор, але й зацікавив фахівців і отримав багато пропозицій від провідних фахівців харчової промисловості стосовно технологій ковбасного виробництва, і тепер чекає на подальшу з ними співпрацю.

   Магістр Ткачук Олексій працює над виконанням магістерської роботи за темою «Удосконалення технології рибних рулетів гарячого копчення» під керівництвом к.с.г-н., доцента кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Слободянюк Н.М. та к.т.н. Іванюти А.О.  

     То ж побажаємо успіхів нашим креативним студентам в подальшому успішному науковому пошуку, проведенні досліджень та завершенні кваліфікаційної магістерської роботи!


Аліна Менчинська
ст. викладач кафедри
технології м’ясних, рибних та
морепродуктів

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook