Менеджери-практики провідних компаній діляться практичними знаннями з майбутніми фахівцями у сфері зовнішньоекономічної діяльності

25 вересня 2021 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

 На кафедрі адміністративного менеджменту та ЗЕД у рамках курсу «Зовнішньоекономічна комерційна діяльність» для студентів 4-го курсу ОП «Менеджмент» розпочався курс гостьових лекцій, які проводитимуть лектори-практики.

24 вересня Юлія Семененко - керівник відділу виконання контрактів ТОВ «Український аграрний холдинг» провела заняття на тему «Incoterms: практичні аспекти використання».

  

Лекційне заняття розпочалося з презентації та висвітлення основних питань з організації експортно-імпортних процесів на підприємстві. Юлія звернула увагу студентів на найважливіші аспекти, які необхідно враховувати в практичній роботі менеджера зовнішньоекономічної діяльності. Зокрема, продемонструвала зразки зовнішньоекономічних контрактів, наголосила на їхній відмінності від внутрішніх комерційних  угод. Демонструючи різні види внутрішніх комерційних угод, обґрунтувала мету та доцільність використання в них умов Incoterms.

Лектор також обгрунтувала поняття «митна вартість товару», детально проаналізувала  процедури замитнення та розмитнення продукції, закцентувала увагу студентів на ролі і значенні ВМД при здійсненні експортно-імпортних операцій. Під час заняття обговорювались й інші аспекти та практичні ситуації, які можуть виникати при використанні тієї чи іншої умови-поставки в процесі експорту та імпорту продукції.

  

Найбільша дискусія виникла в ході обговорення конкретних ситуаційних практичних завдань з організації зовнішньоекономічних операцій за умов використання різних умов-поставок Incoterms.

Студенти активно брали участь в дискусії, жваво й оперативно задавали та відповідали на поставлені лектором питання, висловлювали свої думки та пропонували альтернативні варіанти рішень, які необхідно приймати менеджеру ЗЕД  в процесах планування, організації та проведення експортно-імпортних операцій.

Завершуючи конструктивний діалог зі студентами Юлія Семененко побажала студентам в майбутньому стати професіоналами в сфері  зовнішньоекономічної діяльності, а для цього вони мають оволодіти теоретичними знаннями та набути практичних навичок, які дає університет, а все разом стане гарним стартом для подальшого професійного зростання.

 Висловлюємо щиру подяку керівнику відділу виконання контрактів ТОВ «Український аграрний холдинг» Юлії Семененко за співпрацю!

 

 

Лариса Діброва,

доцент кафедри

 адміністративного менеджменту та ЗЕД;

Надія Сарабай,

асистент кафедри

 адміністративного менеджменту та ЗЕД

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook