Вивчаючи дисципліну «Дієтологія та гігієна утримання дрібних домашніх тварин», можна отримати не лише знання, але і чудові подарунки від компанії «Рояль Канін Україна»

27 вересня 2021, 11:55

Минулий понеділок був дуже продуктивний для вивчення дисципліни «Дієтологія та гігієна утримання дрібних домашніх тварин». За попереднього дозволу деканату факультету ветеринарної медицини, доцентом кафедри терапії і клінічної діагностики Наталією Бойко були організовані одразу три практичні заняття у великій лекційній аудиторії факультету ветеринарної медицини, дотримуючись необхідної дистанції між студентами.
Тема першого практичного заняття була присвячена поживності та безпечності різних раціонів котів та собак (B.A.R.F., вегетаріанський раціон, м’ясний раціон, беззерновий раціон). Доповідачем з цього питання була експерт з наукових комунікацій компанії «Рояль Канін Україна» Юлія Романишина.


Про те, як правильно годувати котів і собак, власники домашніх тварин, лікарі ветеринарної медицини і дієтологи сперечаються вже давно. Хтось віддає перевагу «їжі зі столу» або м’ясу, інші вибирають консерви, треті - сухі промислові корми, а четверті вважають, що найкраще комбінувати різні варіанти. На практичному занятті студенти розбиралися, який корм найбільше відповідає потребам котів і собак та є для них оптимальним. Знання, отримані на цьому занятті, дозволять студентам зрозуміти, що кожний з видів раціону B.A.R.F., вегетаріанський, м’ясний чи беззерновий, має як свої переваги, так і ризики.

Тема наступного практичного заняття була «Промислові корми для собак і котів». Головним доповідачем був Олександр Айшпур, експерт з наукових комунікацій компанії «Рояль Канін Україна».


На занятті студенти навчилися класифікувати корми за вмістом вологи. Вивчили головні характеристики сухих, вологих і напіввологих кормів. Дізналися, чи можна поєднувати ці корми і як розраховувати добову дозу для тварини. Зрозуміли, наскільки важливо враховувати анатомічні особливості ротової порожнини тварини і підбирати корми з відповідною крокетою сухого корму, щоб тварина, розгризаючи крокети, не заковтувала повітря і одночасно чистила зуби від нальоту, а також навчилися правильно читати етикетки на кормах, щоб зрозуміти його склад і призначати відповідну порцію тварині.

Особливу увагу Олександр Айшпур звернув на повнораціонні корми для котів і собак. Вказав, що під час виробництва такого корму аналізується більше 117 показників. Весь процес виробництва жорстко контролюється на критичних точках, щоб корми відповідали міжнародним стандартам і стандартам MARS.
Тема третього практичного заняття була «Критерії оцінки стану тварин, раціону, а також ключових факторів навколишнього середовища». Практичну допомогу в проведенні практичного заняття надавала експерт з наукових комунікацій компанії «Рояль Канін Україна» Юлія Романишина. Як навчитися оцінювати раціон домашнього улюбленця та підбирати корми для його корекції?


Практичне заняття було побудоване на клінічних випадках студентів і експерта. Під час заняття студенти мали можливість зрозуміти, чи вірно вони визначали вгодованість тварин, розраховували ідеальну вагу тварини. Студенти, аналізувати помилки в діагностиці вгодованості тварин, вивчали види енергетичних потреб та розібралися, що таке метаболічна маса тварини і як вона розраховується.

Під час всіх трьох занять доповідачі заохочували студентів до обговорення важливих моментів. Найбільш активні і уважні студенти швидко реагували на запитання, вірно відповідали та отримували подарунки. Тому ще раз можна сказати, що,  вивчаючи дисципліну «Дієтологія та гігієна утримання дрібних домашніх тварин», можна отримати не лише знання, але і чудові подарунки від компанії «Рояль Канін Україна».

Дякуємо компанії «Рояль Канін Україна», і особисто Юлії Романишиній і Олександру Айшпуру за плідну співпрацю.

Доцент Бойко Наталія

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook