Кафедра психології – учасник масштабного проєкту «Доступна допомога» ГО «Повернути життя»

27 вересня 2021, 8:52
Кафедра психології долучилася до проєкту «Доступна допомога» ГО «Повернути життя», який фінансується Фондом соціального захисту інвалідів України за підтримки Міністерства соціальної політики України.

     Проєкт тривалий у часі – вересень-грудень 2021 року, актуальний та важливий не тільки для психологів, а й для суспільства загалом, адже має на меті підготовку психологів, соціальних працівників та консультантів до роботи з людьми з інвалідністю. Проєкт складний за тематикою – це робота з жінками-інвалідами, з жертвами насилля.
     У проєкті задіяні спеціалісти з усієї України: четверо професійних тренерів, зокрема завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук, професор Шмаргун Віталій Миколайович, а також 30 учасників, які відібрані на конкурсній основі, серед них асистент кафедри психології Гассаб Оксана Володимирівна та магістр спеціальності психологія Ганоцька Олена.
     Проєкт унікальний у своєму роді: по-перше, має на меті підготовку спеціалістів, для роботи з жінками з інвалідністю онлайн, на основі кращих світових практик; по-друге, реалізує свою пряму функцію – консультативна допомога жінкам з інвалідністю з різних регіонів України он-лайн, адже в рамках проєкту жінки з інвалідністю та жертви насилля отримують психологічну допомогу; по-третє, реалізується теоретична складова – буде підготовлено електронний посібник-гайд, щодо особливостей надання соціально-психологічних консультативних послуг для жертв домашнього насилля з числа жінок з інвалідністю.

     Проєкт ресурсний, інтенсивний, доволі складний психологічно, адже піднімає актуальні теми, на які мало хто готовий говорити відкрито.
     Кафедра психології цінує можливість зробити свій внесок у велику справу.
     Отримані знання та вміння з радістю передамо майбутнім-психологам, поширюючи соціально спрямовану місію.

Оксана Гассаб,
асистент кафедри психології

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook