Організаційно-виховна година зі студентами 5 курсу 10 групи

4 жовтня 2021 року

Згідно графіку проведення виховної роботи була проведена зустріч куратора доцента кафедри ветеринарної гігієни ім.професора А.К.Скороходька Михальської Віти Михайлівни зі студентами 5 курсу 10 групи спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза». На зустрічі були обговоренні важливі питання щодо навчального процесу та дотримання карантинних заходів; проведено моніторинг стану здоров’я студентів групи. Староста групи Марина Женжера акцентувала увагу на відвідуванні занять та здачі індивідуальних завдань з дисциплін. І як вже стало традицією, під час кожної зустрічі дізнаємось про важливі дати місяця. Так, 4 жовтня відзначають день захисту тварин.

Всесвітній день захисту тварин — це міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до тварин та їх благополуччя. Це привід об’єднатись для збереження тваринного світу нашої планети.

В цей день ми  також замислюємся про екологічну ситуацію у всьому світі. Адже через зміни клімату, вирубку лісів не тільки гинуть представники фауни, а й зникають цілі види.
Запровадив Всесвітній день тварин в Берліні у 1925 році німецький письменник і зоозахисник Генріх Ціммерманн. Спочатку свято відзначалося 24 березня, але з 1929 року було перенесене на 4 жовтня. При цьому варто зауважити, що ідею письменника спершу підтримали лише у Німеччині, Австрії, Швейцарії та Чехословаччині.
Остаточне рішення відзначати Всесвітній день захисту тварин було прийнято 4 жовтня на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи, який проходив у Флоренції в 1931 році. Товариства захисту тварин багатьох країн світу заявили про готовність щороку організовувати масові заходи для захисту довкілля, підвищення активності в захисті тварин. Дата 4 жовтня була вибрана не випадково. Це день Франциска Ассизського – католицького святого, якого вважають покровителем тварин. За переказами, святий міг спілкуватися з тваринами.

Необхідно пам’ятати, що чимало тварин також потребують захисту, в першу чергу від людини — через полювання, браконьєрство, вирубку лісів та забруднення ґрунтів.
В Україні види, що знаходяться під загрозою зникнення, заносять до Червоної книги. Вони підлягають особливій охороні на всій території країни. До Червоної книги входять наступні види: зубр, рись, бурий ведмідь, їжак вухатий, горностай, кіт лісовий, корсак, чорний лелека, заєць білий, жук-олень та інші. Наприклад, причинами зникнення їжака вухатого є трансформація водно-болотних угідь, а жука-оленя - неприйнятне лісогосподарювання, за яким багато дерев не доживають свого природнього віку, а молоді посадки дерев не придатні для харчування та розмноження виду.

Тому, давайте памʼятати про те, що ми одна велика сімʼя на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи нашим братам меншим, ми допомагаємо собі!

 

Максим Сокольвак, замстарости 5 курсу 10 групи спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза»

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook