Важливість вивчення іноземних мов та сучасні Інтернет-ресурси як засоби формування іншомовної компетентності майбутніх працівників сфери сільського господарства України

5 жовтня 2021 року

В умовах розвитку інформаційного суспільства та модернізації системи вищої освіти України активно спостерігається тенденція стрімкого зростання зацікавленості науковців та викладачів до проблем впровадження інформаційних технологій у навчальний процес. Сучасні пріоритети іноземної освіти мотивують педагогів, перш за все, до пошуку та впровадження нових інтернет-ресурсів, які б дозволяли досягати більш якісних результатів у процесі навчання.

Головним завданням та проблематикою сучасної іншомовної освіти є формування у студентів зацікавленості до самоосвіти, самовираження, творчого підходу до процесу навчання, адже саме ці аспекти вважаються найпотужнішими інструментами у навчальному процесі, саме вони спонукають слухача до активного навчання та розвитку. І одним із засобів вирішення подібної проблематики є використання сучасних інтернет-ресурсів, які могли би сприяти створенню умов для формування іншомовної компетентності майбутніх фахівців та допомагати створенню атмосфери так званої «ситуації успіху», коли слухач може самостійно контролювати свій процес пізнання, отримання знань, а також безпосередньо  розраховувати на допомогу  та пораду  викладача.

Сьогодні напрями використання інтернет-ресурсів у навчанні активно розвиваються і оновлюються. Як інформаційна система, Інтернет пропонує своїм користувачам дуже велику кількість ресурсів (завдання, наявні в мережі Інтернет, чудово тренують навички читання, загального пізнання, а також допомагають відпрацьовувати лексичний, фонетичний та граматичний зрізи знань, коли студенти мають можливість самостійно виконувати тестові завдання, визначаючи та підвищуючи  свій рівень), але працюючи в мережі Інтернет, потрібно чітко усвідомлювати та пам’ятати, що будь-яка мережа ні в якому разі не може замінити людину-викладача.


Великою перевагою застосування ресурсів мережі Інтернет у вищій школі є формування іншомовної міжкультурної компетентності майбутніх працівників сфери сільського господарства України, що означає знайомство з різними культурами, визначення шляхів їх взаємодії, формування культурних універсалій, потрібних для поліпшення взаєморозуміння та налагодження плідного співробітництва при безпосередньому спілкуванні з іноземцями.

На сьогоднішній день непогано зарекомендували свою доцільність різні соціальні сервіси та служби в Інтернеті, які докорінним чином змінюють освітній процес сьогодення, роблячи його більш особистісним та практичним; та для отримання певних позитивних результатів і навичок, безумовно, все ж таки потрібно дуже обережно і грамотно забезпечувати впровадження будь-яких інтернет-ресурсів у процес навчання.

Ірина Величко,

викладач кафедри англійської філології


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook