На базі навчально-наукової лабораторії біоеконометрики та дейтамайнінгу відбулось засідання секції 4 «Розвиток бухгалтерського обліку, аналізу і аудиту в умовах інституційно-глобалізаційних змін»

24 вересня 2021 року

23 вересня 2021 р. на базі навчально-наукової лабораторії біоеконометрики та дейтамайнінгу кафедри статистики та економічного аналізу у рамках Міжнародної науково-практичної конференції «АГРАРНА ПОЛІТИКА УКРАЇНИ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНИХ ВИКЛИКІВ», присвяченої 70-річчю Економічного факультету НУБіП України відбулось засідання секції 4 «Розвиток бухгалтерського обліку, аналізу і аудиту в умовах інституційно-глобалізаційних змін». У роботі секції прийняли участь завідувачка кафедри статистики та економічного аналізу, д.е.н, професор Лазаришина І.Д., завідувачка кафедри обліку та оподаткування, д.е.н., професор Гуцаленко Л.В., д.е.н., проф., професор кафедри статистики та економічного аналізу  Савчук В.К., д.е.н., проф., професор кафедри обліку та оподаткування Калюга Є.В., науково-педагогічні працівники кафедри статистики та економічного аналізу к.е.н., доцент Чухліб А.В., к.е.н., доцент Симоненко О.І., к.е.н., доцент Макарчук О.Г., к.е.н., доцент Воляк Л.Р., к.е.н., доцент Собченко Т.С., к.е.н., доцент Рябенко Л.Р., к.е.н., доцент Куць Т.В., к.е.н., доцент Богданюк О.В., к.е.н., доцент Музиченко А.О., к.е.н., ст. викладач Гузь М.М., к.е.н., доцент Шиш А.М., к.е.н., доцент Микицей Т.Д., науково-педагогічні працівники кафедри обліку та оподаткування к.е.н., доцент Гуренко Т.О., к.е.н., доцент Дерев’янко С.І., к.е.н., доцент Мельянкоа Л.В., к.е.н., доцент Литвиненко В.С., к.е.н., доцент Данілочкіна О.В., к.е.н., ст. викладач Миськів Л.П., к.е.н., ст. викладач Криворот О.Г., к.е.н., доцент Шевчук К.В., к.е.н., доцент Слєсар Т.М., аспіранти кафедр Бельдій А.М., Умерова Г.В., Федорченко К.О.

З доповіддю виступила Гуцаленко Л.В., доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри обліку та оподаткування НУБіП України на тему : Облікові функції у формуванні якості органічної продукції.

Савчук В.К., доктор економічних наук, професор, професор кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України репрезентував  доповідь на тему: Розвиток обліково-аналітичного сервісу управління функціонуванням сільськогосподарських підприємств.

Правдюк Наталія Леонідівна, доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри бухгалтерського обліку  Вінницького національного аграрного університету підготувала доповідь на тему : Особливості обліку витрат на збут у садівництві: стан та напрямки удосконалення

Макарчук О.Г., кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України підготувала візуалізацію своїх досліджень на тему :Аналіз та прогнозування ринку соняшникової олії в Україні

Литвиненко В.С., кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри обліку та оподаткування НУБіП України доповідав на тему: Програмне забезпечення для підготовки фахівців з обліку і оподаткування

Відбулася цікава наукова дискусія  проблематики секції з молодими науковцями –аспірантами кафедр.

Доповідали: Умерова Г.В., аспірантка кафедри обліку та оподаткування НУБіП України на тему: Облік витрат палива в системі GPS-моніторингу на сільськогосподарських підприємствах, Федорченко К.О., аспірантка кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України на тему: Діджиталізація – визначальний чинник ефективного аналітичного моніторингу, Бельдій А.М., аспірантка кафедри обліку та оподаткування НУБіП України на тему:

Внутрішній аудит нематеріальних активів підприємств аграрного бізнесу

Проект резолюції секції засвідчує, що сучасні глобальні і національні виклики обумовлюють необхідність розвитку облікової та аналітичної функції в управлінні діяльності аграрних підприємств для досягнення їх стратегічних і тактичних завдань. Для ефективного моніторингу цих завдань визначальним фактором є діджиталізація та використання сучасних пакетів прикладних програм для побудови та аналізу економіко-математичних моделей. Визначені інноваційні тенденції необхідно враховувати в організації науково-дослідної роботи студентів, аспірантів, науково-педагогічних працівників.

 

 

завідувачка навчально-наукової

лабораторії біоекономіки та дейтамайнінгу ,

 к.е.н, доцент Симоненко О.І.

 

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook