Застосовуємо знання на практиці на базі Київського міського центру соціальних служб

11 вересня 2021 року

     11 вересня 2021 року Центри соціальних служб м. Києва на безоплатній основі презентували професійні соціальні послуги для представників вразливих категорій населення, зокрема сім’ям з дітьми, наближено до місця їх проживання. І як завжди здобувачі першого (бакалаврського), другого (магістерського), рівнів вищої освіти спеціальності «Соціальна робота» та третього (наукового) рівня освітньо-наукових програм 011 «Освітні, педагогічні науки», 015 «Професійна освіта» Національного університету біоресурсів і природокористування України виступили волонтерами та учасниками освітнього квесту на Акції «Твоя соціальна служба поруч!».

Під час проходження квесту здобувачі вищої освіти здобули нові знання з надання соціальних послуг, закріпили набуті навички у процесі консультування населення; мали можливість поспілкуватись зі стейкхолдерами, які теж прийшли на Акцію; дізнатися про місця проходження своїх практик, написання дипломних та магістерських робіт. Аспірантам пощастило ще більше, адже у них була можливість не тільки отримати консультацію практиків, провести анкетування, але й перевірити результати свого формувального етапу експерименту; побачити «білі плями» та відкоригувати його.

    Цього року метою Акції стала презентація доступних соціальних послуг в громадах, представлення діяльності Центрів соціальних служб, інформування населення про питання, які можна вирішити в районній Службі у справах дітей та сім’ї, районному Управлінні праці та соціального захисту населення, в партнерських недержавних організаціях щодо допомоги сім’ям з дітьми. Отож і гаслом Акції стало: «Знайомтесь, соціальні послуги в нашій громаді». Закохані у свою справу соціальні працівники, не дивлячись на пандемію, продовжують консультувати і надавати послуги всім верствам населення, хто цього потребує, а саме відбулись консультування з питань: допомоги в ситуації складних життєвих обставин, щодо подолання домашнього насильства, допомоги людям з проблемами залежності та ін. В акції приймали участь й партнерські організації Київського міського центру соціальних служб, де кожен бажаючий отримав консультацію з питань проблем в контексті ВІЛ/СНІД, пройшли тестування. А для здобувачів вищої освіти других-третіх рівнів було проведено інформаційно-просвітницькі профілактичні заняття.

Цікавим виявився інформаційний майданчик «Все, що ви хотіли знати про прийняття дитини в сім’ю і не тільки», де провідні фахівці КМЦСС та Служби у справах дітей та сім’ї КМДА консультували як усиновити дитину, оформити опіку/піклування над дитиною, створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу, стати наставником, надати послугу патронату. А «живе» спілкування з батьками, які виховують прийомних дітей, ще раз підтвердили потенційних усиновителів, що вони обрали правильний шлях. Досвідчені психологи проводили обговорення з інтерактивними вправами щодо соціально-психологічних особливостей дітей, які не мали достатньо батьківської любові.

     Звичайно ж, обладнані фан-зони нікого не залишили байдужими. Творчість, яка притаманна соціальним працівникам, любов до своєї справи об’єднали всіх, хто прийшов на цю Акцію.

 

доктор педагогічних наук, професор кафедри
соціальної роботи та реабілітації Ніна Тверезовська

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook