Співпраця продовжується

1 жовтня 2021 року
Кафедра СГМС ім. акад. П.М. Василенка

   У рамках співпраці механіко-технологічного та агробіологічного факультетів НУБіП України з компанією LEHNER Maschinenbau GmbH (Німеччина)  на кафедрі сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка відбулася зустріч представників компанії з викладачами університету. 

   Делегацію від університету представляли декан механіко-технологічного факультету В’ячеслав Братішко, декан агробіологічного факультету Оксана Тонха, завідувач кафедри землеробства та гербології професор Семен Танчик, доцент Дмитро Літвінов, доцент Микола Косолап та завідувач кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Юрій Гуменюк. Від компанії LEHNER на зустрічі були присутні менеджер відділу країн східної Європи Олег Ганжа та менеджер відділу країн ЄС Юрген Шлумбергер.

 

   Коротка довідка. Компанія LEHNER Maschinenbau GmbH була заснована в 1956 році Йозефом Ленером. Сьогодні компанією LEHNER у другому поколінні керує Гельмут Ленер, який своїм баченням та безліччю інноваційних ідей зробив компанію LEHNER Maschinenbau GmbH лідером ринку 12 -вольтових технологій в Європі. LEHNER пропонує цілий ряд інноваційних продуктів, які використовуються в сільському господарстві, виноробстві та плодівництві, а також у виробництві спецмашин для будівництва та обслуговування доріг. Інновації компанії LEHNER користуються великим попитом у всьому світі при цьому частка експорту становить майже 40%,а 60% продукції компанії споживає внутрішній ринок.
   Гості з Німеччини ознайомились з діяльністю та матеріальною базою кафедри як з позиції технічного рівня, так і можливості отримати знання і вміння, які б відповідали запитам сьогодення та робили майбутніх фахівців аграрного профілю конкурентоздатними на ринку праці.
Після знайомства з кафедрою представники компанії LEHNER були запрошені на зустріч з ректором НУБіП України Станіславом Ніколаєнком, під час якої обговорювались можливості подальшої співпраці Університету та LEHNER Maschinenbau GmbH, зокрема, обговорювались питання створення навчального центру компанії та проведення на його базі майстер-класів, тренінгів, воркшопів для викладачів та студентів НУБіП України, організації та проведення практичних навчань і науково-дослідної роботи у навчально-дослідних господарствах та дослідних станціях.


   Наступним пунктом програми візиту було відвідання Агрономічній дослідній станції, куди раніше були передані два зразки сівалок LEHNER SuperVario та LEHNER VENTO, і які були успішно апробовані та продемонстровані керівництву університету на Дні поля. Відбулася зустріч з директором АДС Юрієм Росамахою, на якій гості з Німеччини ознайомились з матеріально-технічною базою господарства, агротехнікою вирощування основних культур, надали рекомендації щодо використання, особливостей роботи, тонкощів налаштування нових сівалок.

   Механіко-технологічний факультет висловлює вдячність генеральному директору компанії LEHNER Maschinenbau GmbH пану Гельмуту Ленеру та всім співробітникам компанії за плідну співпрацю та послідовну допомогу у підвищенні якості освітнього процесу підготовки сучасних агроінженерів!
Визнаючи готовність компанії LEHNER Maschinenbau GmbH належним чином розвивати співробітництво та зміцнювати партнерство, механіко-технологічний факультет НУБіП України сподівається на подальшу взаємодоповнювальну та взаємовигідну співпрацю у науковій, освітній, виробничій галузях.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook