Виховна година: булінг і його протидія

7 жовтня 2021 року

  28 вересня 2021 року відбулася виховна година у студентів гуманітарно-педагогічного факультету 1 курсу 2 групи спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні науки та регіональні студії». Зустріч проходила дистанційно в режимі відео-конференції Webex Meet і була присвячена питанню протидії булінгу: «Булінг: причини та наслідки».

  Практично в кожному колективі є люди, які стають об’єктами глузувань та знущань, а також є агресори, які ініціюють ці знущання. Найчастіше цькування починають надмірно агресивні люди, які люблять домінувати, бути «головними». Принижуючи інших, вони підвищують власну значимість. Нерідко це відбувається через глибокі психологічні комплекси кривдників. Можливо вони самі переживали приниження або копіюють ті агресивні й образливі моделі поведінки, які є в їхніх сім’ях.
  Створення сприятливих умов для життя, розвитку, отримання освіти поряд з їх захистом від насильства і жорстокого поводження є головним завданням соціальної державної політики. Будь-яке насильство не має виправдання, і будь-яке насильство може бути попереджено. Однак підростаюче покоління в усьому світі стикається з насильством в сім'ї, в місцевому співтоваристві і в освітніх установах.


  Запобігання випадків булінгу є головним завданням всього суспільства, оскільки жорстокість по відношенню до однієї людини веде до появи жорстокості у суспільстві в цілому. Саме тому не допустимим є знущання та глузування в закладах вищої освіти, особливо коли це стосується студентів, які в майбутньому прагнуть працювати в міжнародних організаціях, дипломатичних представництвах, посольствах і інших міжнародних організаціях.
Тож маємо надію, що в нашій групі булінгу не буде, а відносини будуть складатися тільки щирі, дружні, відкриті та доброзичливі.

 

 

Ірина Матвієнко,
куратор групи МВ – 21002б

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook