Вперед до наукових вершин: організаційне засідання гуртка «Медіакрок»

27 вересня 2021 року

Увійшовши й адаптувавшись до занять після літніх канікул, студенти замислюються і про інші можливості реалізувати себе, а в нашому університеті вибір є: творчість, спорт і наука. Обирай, що до душі.

Студенти спеціальності «Журналістика» замислилися: наука – це модно? цікаво? почесно? престижно? А чи я зможу? Зможу… і записалися в науковий гурток «Медіакрок».

 

І після занять зібралися на перше, організаційне, засідання, яке, зважаючи на «жовту зону» і те, що 1–2 курс майбутніх журналістів на дистанційці, відбулося в очно-дистанційному форматі. Його розпочала керівник гуртка доктор філологічних наук, професор кафедри журналістики та мовної комунікації Світлана Харченко. Вона окреслила організаційні питання діяльності наукового гуртка, ознайомила його членів із положенням про гурток. План проведення засідань на поточний навчальний рік спрезентував Костянтин Рибалка.

Жваве обговорення викликало визначення напрямів наукових досліджень членам наукового гуртка, з-поміж яких про теорію комунікації, конструктивну журналістику, відеоігрову журналістику, про меми і подкасти, медіаграмотність, фейки, цензуру у державних ЗМІ. Для окремих наших гуртківців важко було обрати якийсь один напрям, щоб його досліджувати і розвивати, то ж вони спрезентують свої пропозиції на наступному засіданні.

Призерка Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт Олена Льовіна поділилася досвідом проведення наукового дослідження. Марина Качурина поінформувала про наукові регіональні, всеукраїнські та міжнародні конкурси, гранти, конференції у 2021 році, а Оксана Кодола розповіла про безкоштовний онлайновий курс «Академічна доброчесність в університеті» на платформі «ВУМ onlinе» і запропонувала пройти його.

Під час засідання також було обрано Костянтина Рибалка старостою, а Анастасію Тарасенко секретарем наукового гуртка.

 

Андрій Кострикін

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook