Плідне співробітництво

7 жовтня 2021 року
ВП НДГ НУБіП України "Агрономічна дослідна статція" с. Пшеничне

   Співробітництво між кафедрою сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка та ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» налічує багато років. Так члени кафедри кожного року проводять на машинному дворі та полях «Агростанції» навчальну практику зі студентами різних факультетів та спеціальностей, одним з елементів якої є надання допомоги господарству у вирішенні різних виробничих задач, таких, наприклад, як догляд за посівами сільськогосподарських культур та збирання урожаю. Студентами механіко-технологічного факультету під керівництвом членів кафедри здійснюються заходи з технологічної наладки сільськогосподарських машин та удосконалення матеріально-технічної бази господарства. Зусиллями кафедри тут була створена лабораторія технологічної наладки сільськогосподарських машин з основною задачею підвищення ефективності практичної підготовки майбутніх фахівців. Кафедра завжди відгукувалась на виробничі потреби господарства, надаючи йому навчальні зразки сільськогосподарських машин зі складу своєї матеріально-технічної бази для виконання польових робіт.
   Сьогодні це співробітництво вийшло на новий рівень. Зокрема, директором «Агростанції» у 2018 р. був призначений член нашої кафедри
доцент Юрій Росамаха, що сприяло поглибленню взаємодії між кафедрою і господарством та підвищенню її оперативності. Завдяки плідним контактам кафедри з провідними виробниками сільськогосподарської техніки, такими як «Богуславська сільгосптехніка», LEHNER (Німеччина), парк сільськогосподарських машин господарства поповнився новітніми зразками техніки цих виробників.
   4 жовтня 2021 р. відбулась чергова поїздка членів колективу кафедри на чолі з завідувачем Юрієм Гуменюком до господарства, метою якої була оцінка поточного стану сільськогосподарських машин та їх готовності до осінньо-польових робіт, зокрема сівби. Разом з директором «Агростанції» було оглянуто машини на машинному дворі та у ремонтній майстерні, оцінено їх технічний стан, обговорено заходи з підготовки посівної техніки до сівби та участь кафедри у їх реалізації. Обговорено, у свою чергу, також можливість надання господарством кафедрі деяких робочих органів та вузлів сільськогосподарських машин, що відпрацювали свій термін, в якості наочних посібників для навчального процесу.
Плідне співробітництво успішно продовжується!
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook