Найбільшу кількість робіт на конкурс надіслали студенти з НУБіП України

15 липня 2021 року
В НАДС відзначили переможців Всеукраїнського конкурсу творчих робіт серед молоді
 

На важливості залучення до державної служби нової генерації молоді наголосила Голова НАДС Наталія Алюшина під час нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу творчих робіт серед молоді, що був присвячений Дню державної служби.  Конкурс проводиться вже вдруге за ініціативи НАДС та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.
«НАДС постійно проводить заходи, метою яких є привернення уваги активної, талановитої та вмотивованої молоді до державної служби. Ми прагнемо, аби якомога більше молодих людей розглядали перспективу працевлаштування  саме на державній службі. Це і День відкритих дверей, під час якого розповідаємо про кар’єрні можливості та переваги роботи саме на державній службі. Ми долучаємося до ярмарок вакансій, які є дієвими майданчиками для спілкування із молодими фахівцями. Це також реалізація спільних заходів з державними органами щодо забезпечення стажування молоді, що вже стало чудовою практикою у діяльності НАДС. Саме ці та багато інших напрацювань стали основою до започаткування конкурсу творчих робіт серед молоді. Адже щоб зрозуміти як залучити молодь на державну служби, ми, найперше, маємо, розуміти, якою ви бачите державну службу», - зазначила Голова НАДС Наталія Алюшина.
 З вітальними словами також звернулися  Посол, Координатор проєктів ОБСЄ в Україні Генрік Вілладсен, менеджерка ООН Жінки в Україні Галина Мещерякова та керівниця Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» Ольга Шевчук.
Щодо конкурсу. На розгляд надійшло 144 роботи в 4 номінаціях, серед яких як текстові матеріали, так і відеосюжети. До речі, цього року кількість поданих робіт зросла в 4 рази. Участь в конкурсі взяли молоді люди з 87 міст та 84 освітніх закладів. Географія конкурсу представлена великими мегаполісами та невеличкими містечками, а саме: Києвом, Черніговом, Сумами, Конотопом, Івано-Франківськом, Львовом, Чернівцями, Харковом, Херсоном, Миколаєвом, Маріуполем, Дніпром, Підгородним, Тернополем, Вінницею, Кропивницьким, Житомиром, Запоріжжям.
Члени організаційного комітету відмітили, що кожна з поданих робіт – унікальна, цікава та по-своєму новаторська. Цікаво було знайомитися з думками молодих громадян щодо питань децентралізації, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків, формуванню культури діалогу на державній службі та інших.
Переможці нагороджені цінними та пам’ятними подарунками. Серед номінацій й «Спеціальна відзнака з нагоди 10-річчя НАДС».  Тут відзначено роботи Анни Аркуші, учениці комунального закладу «Мар`є-Дмитрівська опорна загальноосвітня школа І-ІІІ ст.» Криворізького (Софіївського) району Дніпропетровської області, Дениса Вакулка, студента Державного професійно-технічного навчального закладу «Сарненський професійний аграрний коледж»  (категорія 15-18 років) та Тетяни Волошиної, студентки Хмельницького університету управління та права імені Л.Юзькова, Єгора Міненка, студента Київського національного університету імені Тараса Шевченка  (категорія 19-23 роки).
Відзначимо, що як і минулого року, серед учасників більшість - студенти вищих навчальних закладів. Зокрема, найбільшу кількість робіт надіслали з Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Західноукраїнського національного університету, Хмельницького університету управління та права імені Л. Юзькова, Сумського державного університету.
З огляду на актуальність конкурсу НАДС також відзначило дипломами за активну участь освітні заклади, учні і студенти яких були найактивнішими та вибороли найбільше призових місць у номінаціях. Серед таких 12 загальноосвітніх навчальних закладів та 6 університетів.
І хоча зустріч проходила в онлайн форматі, втім це зовсім не завадило щирому спілкуванню. Адже і організаторів, і учасників поєднує спільна мета -  сучасна та професійна державна служба.
Довідково

 

Джерело: https://nads.gov.ua/news/v-nads-vidznachili-peremozhciv-vseukrayinskogo-konkursu-tvorchih-robit-sered-molodi

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook