Молоді вчені факультету ветеринарної медицини – учасники німецько-української осінньої школи DAAD «Уроки біомедицини, отримані з нанотехнологій та штучного інтелекту»

12 жовтня 2021, 8:05

Асистент кафедри ветеринарної гігієни ім. професора А.К. Скороходька Валерія Юстинюк та аспірант кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Ірина Маковська стали учасниками німецько-української осінньої школи DAAD «Уроки біомедицини, отримані з нанотехнологій та штучного інтелекту», яка проходила з 4 по 8 жовтня 2021 року у Києві на базі Інституту післядипломної освіти КНУ імені Тараса Шевченка. Організаторами школи виступили представники технічного університету прикладних наук Вільдау професори Маркус Фроме та Аліна Нечепуренко, доктор Анна Гребенюк, професор Київського національного університета імені Тараса Шевченка Юрій Прилуцький та професор Харківського національного університету радіоелектроніки Ігор Гребеннік за підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD).

Дана подія об’єднала досвідчених провідних науковців з Німеччини та молодих вчених із українських вишів з метою налагодження зв’язків наукового співробітництва у фундаментальних та прикладних дослідженнях. Головним завданням осінньої школи був обмін досвідом та встановлення контактів між представниками біологічних напрямків та комп’ютерних наук шляхом обговорення актуальних питань нанотехнологій та штучного інтелекту та започаткування міждисциплінарної основи розвитку наномедицини.

Школа мала насичену наукову та захоплюючу культурну програму, а для того, щоб взяти участь у заході, молоді науковці проходили конкурсний відбір. В рамках програми, учасники мали змогу познайомитися із особливостями німецької освіти та науки, а також із специфікою життя та навчання у Німеччині.

Під час навчальних сесій 25 молодих вчених із різних науково-дослідних та навчальних закладів України прослухали більше 20 лекцій та практикумів, 2/3 яких представляла німецька команда. Таким чином, учасники, які вже були знайомі з інформатикою та технологіями штучного інтелекту, отримали розуміння галузі нанотехнологій та хімії, і навпаки. Науково-просвітницька діяльність лекторів сприяла формуванню уявлення про життя та культуру, навчання та дослідження в Німеччині, а спеціальний курс «м’яких» навичок видався надзвичайно корисним для подальшого розвитку кар’єри молодих науковців.

Спочатку захід планувалося провести як класичні «Літні школи». Однак, пандемія COVID-19 внесла свої корективи і проведення заходу опинилося під загрозою. На щастя, тимчасова стабілізація ситуації у світі, вакцинація населення та нестримний ентузіазм організаторів сприяли тому, що школа таки відбулася, хоча і восени.

 

Валерія Юстинюк, асистент кафедри ветеринарної гігієни ім. професора А.К. Скороходька
 

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook