Наукові здобутки студентської молоді

12 жовтня 2021 року

 Участь у наукових заходах є невід’ємною частиною діяльності науковця, адже саме під час конференцій, семінарів, круглих, столів відбувається апробація результатів проведених досліджень. З нагоди 20-річчя Факультету лісового господарства та екології Поліського національного університету 7-8 жовтня відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні проблеми лісового господарства та екології: шляхи вирішення». Під час секційного засідання конференції студенти 2 курсу ННІ лісового і садово-паркового господарства, гуртківці “Kyiv Forestry Students Association” мали змогу презентувати результати своїх наукових досліджень.
Костянтин Позивайло розповів про особливості просторового розміщення полезахисних лісових смуг Канівської міської ОТГ Черкаської області, проаналізував конструктивні особливості захисних насаджень і відповідність нормативам та навів розрахункові дані полезахисної лісистості.

 

Анна Підопригора та Богдан Зборомирський, які виконували спільну наукову роботу із вивчення лісової підстилки, розповіли про її протиерозійні властивості та фракційний склад для насаджень різного видового складу, що зростають на території Ботанічного саду НУБіП України. Фокусом досліджень Анни стала водопоглинаюча здатність лісової підстилки, студентка окреслила методику проведених польових і лабораторних робіт та продемонструвала узагальнюючи результати.

Богдан розповів учасникам конференції про значення для протиерозійного захисту ґрунтів співвідношення активної і неактивної фракцій лісової підстилки та висвітлив фактичні дані щодо фракційного складу підстилки залежно від видового складу насадження.

Також поділилися напрацюваннями і більш досвідчені науковці – доцент кафедри Ганна Лобченко, яка доповіла про особливості лісорослинних умов на постпірогенних ділянках бугристих пісків Луганщини для відтворення лісів. Презентація неабияк зацікавила колег з Житомирщини, які нині докладають зусиль з відновлення лісів на згарищах.

,

Дружня наукова атмосфера дозволила кожному учаснику почерпнути нові фахові знання та обговорити важливі аспекти лісової галузі. Вдячні колегам Поліського національного університету за організацію наукового заходу та вітаємо із 20-річчям Факультету лісового господарства та екології!

Костянтин Позивайло,
Анна Підопригора,
Богдан Зборомирський
студенти 2 курсу ННІ ЛіСПГ

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook