Викладачі кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД прийняли участь в круглому столі на тему: «Оцінка сталості Німецьким інститутом сталого сільського господарства (DINAK)»

11 жовтня 2021 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

07 жовтня 2021 р. в рамках проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог» було організовано й проведено круглий стіл в онлайн-форматі  на тему : «Оцінка сталості Німецьким інститутом сталого сільського господарства (DINAK)». У заході прийняли участь 63 учасники, серед яких були к.е.н., доц. кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Альона Гребеннікова та Олександр Файчук.

Ключовим лектором виступила консультант ТОВ IAK Agrar Consulting Катрін Крафт. У своїй доповіді лекторка проінформувала учасників про сутність дефініції «сталість», а також розкрила особливості побудови й роботи моделі оцінки сталості, що передбачає розрахунок 29 індикаторів у розрізі економічної, екологічної та соціальної сталості.

Катрін Крафт наголосила, що такий аналіз вже тривалий період здійснюється на основі статистичних даних багатьох сільськогосподарських підприємств в Німеччині. Це потрібно не тільки через наявність вимоги з боку суспільства, але й для банків, які надають кредити тим господарствам, які науково підтверджують свою сталість. Більше того, їх інвестиційна підтримка відбувається тільки після оцінки сталості.

 

Після наочної презентації результатів моделювання сталості сільськогосподарських підприємств Катрін Крафт відповіла на ряд запитань від учасників заходу.

В цілому можна констатувати, що робота учасників круглого столу була ефективною, діалог видався конструктивним, а інформація, яку слухачі одержали від лектора є актуальною для подальшого її опрацювання та імплементації на практиці в аграрному секторі України.

 

Підготував:

к.е.н., доц. кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД

І.А. Міщенко

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook