Інформаційні технології об’єднують

15 жовтня 2021 року

Краще один раз побачити, ніж сто раз почути. Саме цією тезою користуються сучасні учні при виборі закладу освіти для продовження навчання. Так, учні 31-математичної групи (10 клас) столичного ліцею «Наукова зміна» разом з куратором Оксаною Венгер відвідали факультет інформаційних технологій.

Декан факультету, професор Олена Глазунова розповіла сучасні тенденції розвитку IT-технологій та можливості отримання IT-освіти.

Заступник декана, доцент кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки Андрій Блозва підняв дуже актуальну тему про вплив кібербезпеки на розвиток сучасного цифрового світу.

До обговорення долучилась і доцент кафедри інформаційних систем і технологій Олена Кузьмінська, яка розповіла про освітні програми з інформаційних технологій, які можуть обрати ліцеїсти для навчання на нашому факультеті. А для демонстрації умов, створених для навчання на нашому факультеті школярам було запропоновано невелику екскурсію.

Проте, яка екскурсія, коли зустрічаються професіонали і ті, хто прагне ними стати? Тож в аудиторіях, де розміщено для навчання студентів відповідне обладнання компанії Cisco та навчальний кіберполігон, Андрій Блозва провів для учнів короткий майстер-клас із забезпечення кібербезпеки на апаратному та програмному рівні.

Але наші студенти вміють не лише добре навчатись, але й відпочивати. Тому й ліцеїстам було запропоновано пройтись нашим студмістечком, побачити спортивний стадіон, алею слави, де вшановують видатних науковців університету, навчальні корпуси, де поєднується історія вищу та сучасність…. А завершили зустріч у нашому прекрасному ботанічному саді, який нікого не залишає байдужим. Так було й цього разу!

Ми щиро дякуємо керівництву ліцею та куратору Оксані Венгер за організацію зустрічі і сподіваємось, що такі зустрічі будуть регулярними, адже нам є чим ділитись!

 

Олена Кузьмінська, доцент кафедри інформаційних систем і технологій
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook