ХТО НА КОНІ? Я НА КОНІ!

18 жовтня 2021 року

    Сьогодні 13 жовтня на передодні свята ПОКРОВИ, ДНЯ ЗАХИСНИКА ВІТЧИЗНИ ТА УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА ранок розпочався не з кави... А з лабораторного заняття з конярства та кіннозаводства! Перше враження про майбутній похід на стайню не обіцяло жодних емоцій. Та вже у момент, коли Сергій Андрійович Осадчий вивів світло-сірого коня Монаха зі стайні, все змінилося. Розпочалося заняття, заради якого було варто прийти за будь-яких обставин, щоб отримати купу позитивних емоцій на весь день.

    Сергій Андрійович провів інструктаж, як правильно поводитися в роботі з конем. Ми уважно вислухали та перейшли до практики. Спочатку коня ми почистили, для того щоб під сідлом не збивався бруд, який осідає на коня у процесі житєдіяльності.

    Наступним етапом було посідлати коня. Нам розповіли про будов сідла, які види спортивних сідел бувають у верховій їзді, які особливості підбору цього пристосування для коня та вершника. Власноруч спробували, яку вагу має сідло, який на дотик вольтрап і для чого він. Далі, коли сідло поклали на коня, міцно його затягнули.

 

   Коня осідлано – настав час безпосередньо сідати верхи вже нам, студентам. Першим виявив бажання спробувати сісти верхи був я. Сказати, що я отримав позитивні емоції – це дуже мало, адже заряд енергії був на весь день! Далі всі присутні студенти спробували себе у верховій їзді. Гранат Олександра, незважаючи на низький зріст, вправно сіла у сідло. Кириєнко Олександра вже не вперше мала справу із конями, тому вела себе більш досвідчено. Харченко Софія довго вагалася та, попри страх, сіла верхи. Філіпова Поліна, все фільмувала на відео і також залюбки прокаталася верхи.

   Загальне враження від пари – це неймовірний позитив. Від імені всіх студентів дякую Сергію Андрійовичу Осадчому за витримку і бажання поділитися своїм досвідом та знаннями!

Назарій Білько
студент 4-го курсу, 2 групи, факультету ТВБ

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook