Візит гостей з Франції

12 жовтня 2021, 18:57
Кафедра СГМС ім. акад. П.М. Василенка

    Для налагодження успішної співпраці до університету з дружнім візитом завітали гості з посольства Франції: радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні Лоран Деньо, керівник «Української мережі» міністерства сільського господарства та продовольства Франції Жюльєн Амуре та перекладач Ілона Лісова.
     Національний університет біоресурсів і природокористування України активно співпрацює з французькими університетами в рамках проекту ERASMUS + та з представництвами французьких компаній в Україні, зокрема, компаніями KUHN Ukraine, MAZARS Ukraine та іншими.
    Поряд з іншими важливими питаннями візиту, зацікавленість гостей стосувалась форм та досвіду організації освітньо-науково-виробничої співпраці між підприємством та Університетом, який на думку пана Лорана Деньо, був би корисним і для закладів вищої освіти Франції.
Програма візиту передбачала також відвідування лабораторій механіко-технологічного факультету, створених спільно з компанією KUHN – багаторічним партнером факультету та одним з лідерів сільськогосподарського машинобудування у світі.

   Декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко наголосив на високому рівні співпраці між факультетом та компанією «КУН-Україна», яку очолює голова наглядової ради факультету пан Асад Лапш.
    Особливу зацікавленість у гостей Університету викликав Центр електроніки KUHN та значна кількість зразків сучасної техніки провідного французького виробника, які задіяні в навчальному процесі підготовки агроінженерів.

    В цілому, зустріч пройшла в конструктивній, дружній атмосфері.

 

    Сподіваємось, що наслідком цієї зустрічі буде продовження тісного співробітництва та взаємовигідна співпраця з провідними закладами вищої освіти, науковими установами та компаніями Франції.


Вячеслав Братішко,
декан механіко-технологічного факультету
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook