Відбулась атестація навчальних та науково-дослідних лабораторій кафедри теплоенергетики

22 жовтня 2021 року
21 жовтня 2021 року, в рамках загальноуніверситетської перевірки стану матеріально-технічного забезпечення лабораторного фонду НУБіП, в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження відбулась атестація навчальних та науково-дослідних лабораторій. Зокрема, на кафедрі теплоенергетики перевірку проходили 4 навчальних, 1 проблемна наукова та 1 навчально-науково-виробнича лабораторії.
 Комісією оцінювався стан їх матеріально-технічного забезпечення, готовність робочих місць для виконання лабораторних робіт, наявність робочих навчальних програм і методичних розробок з дисциплін, які проводяться в даних лабораторіях, використання сучасних комп’ютерних технологій і технічного забезпечення при виконанні лабораторних робіт, наявність журналів з охорони праці та підтвердження проведення даних інструктажів відповідно до вимог.
 
Під час атестації завідувачі відповідних лабораторій, окрім висвітлення переваг та досягнень, також висловлювали свої побажання та плани для подальшого удосконалення, дооснащення діючих лабораторій. Так, в.о. завідувача кафедри теплоенергетики, зав. лабораторії «Тепловодопостачання», доц. Євген Антипов, розповів про налагодження співпраці з вітчизняною компанією-виробником кліматичного обладнання ТОВ «Ventoxx», яка вже передала на кафедру стенд з діючим зразком рекуператора повітря та відповідне плакатне забезпечення. Завідувач навчальної лабораторії «Теплоенергетичних установок та систем», проф. Валерій Горобець представив комісії нещодавно отримані зразки сучасного теплоенергетичного обладнання, зокрема теплових насосів фірми Villant та ознайомив присутніх з навчально-методичною літературою, розробленою НПП кафедри за останній рік.
 
 
 
Завідувач навчальної лабораторії «Енергозбереження та нетрадиційних джерел енергії», доц. Олена Шеліманова розповіла членам комісії про можливості лабораторії, ознайомила їх з оновленими лабораторними стендами та установками, наявними зразки сучасних теплоізоляційних матеріалів, які використовуються, наприклад, для теплоізоляції трубопроводів теплових мереж та ін.
 
 
У підсумку, всі лабораторії кафедри атестовано. Зауваження, які мали місце під час їх перевірки та атестації, взяті до відома та приймаються заходи для їх усунення.
 
В.о. зав. каф. теплоенергетики,
Є. Антипов
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook