Атестація лабораторій ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження в контексті забезпечення якості освітнього процесу

22 жовтня 2021 року
     У відповідності до наказу ректора університету 21 жовтня 2021 року в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження відбулась атестація навчальних лабораторій. 
     Комісія у складі Валерія Іщенка, проректора з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності, Олега Бачинського, заступника начальника навчального відділу з практичного навчання студентів, Дмитра Касаткіна, доцента кафедри комп’ютерних систем і мереж, секретаря навчально-методичної ради університету, Тетяни Зубок, доцента кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві, Андрія Пасічника, провідного фахівця відділу пожежної безпеки, Василя Федорця, заступника начальника експлуатаційно-технічного відділу відвідала всі навчальні лабораторії інституту у 8 та 11 навчальних корпусах і перевірила їх на відповідність до навчальних планів і змісту дисциплін, які викладаються.
     Завідувачі кафедр та науково-педагогічні працівники інституту надали членам атестаційної комісії вичерпну інформацію щодо особливостей функціонування лабораторних установок та стендів, спеціалізованого обладнання і приладового забезпечення викладання лабораторних практикумів. Для переконливого довершення забезпеченості якості навчального процесу було продемонстроване навчально-методичне забезпечення дисциплін. При проведення атестації комісія ознайомилась з положеннями про лабораторії, наявністю робочих програм дисциплін, оновлених навчальних посібників та методичних вказівок до виконання лабораторних робіт. Додатково акцентувалась увага на забезпеченні лабораторій технічними та мультимедійними засобами навчання. Окремо перевірялись лабораторії на відповідність вимогам охорони праці та правил пожежної безпеки при проведенні занять студентами.
     Комісія відмітила високий рівень технічного оснащення лабораторій релейного захисту і автоматики (кафедра електропостачання ім. проф. В.М. Синькова), технічного сервісу (кафедра електротехніки, електромеханіки та електротехнологій), енергозбереження та нетрадиційних джерел енергії (кафедра теплоенергетики), робототехнічних комплексів та систем (кафедра автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка).
     Загалом, у членів комісії склалась позитивна думка щодо стану лабораторій ННІ, більшість з яких за останні роки наповнились сучасним високотехнологічним обладнанням провідних фірм світу – Schneider Electric, Siemens, ABB, Vaillant та ін.
  
 
     Окрім цього, широке використання в освітньому процесі сучасного обладнання є результатом співпраці ННІ з робототавцями – енергопостачальними, аграрними та сервісними компаніями, такими як ПАТ «Черкасиобленерго», ДТЕК, ПРАТ «Київсільелектро», ТОВ «Енерго-промислова група «Югенергопромтранс», АТ «Вінницяобленерго», ПАТ «Волиньобленерго», ПАТ «Житомиробленерго», ПАТ «Рівнеобленерго», компанія «Таврида-електрик», підприємства асоціації «Теплиці України» та інші.
 
 
 
Семен Волошин,
заступник директора ННІ енергетики,
автоматики і енергозбереження

    


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook