Україна починається з тебе

22 жовтня 2021 року
Київ

    5-7 жовтня 2021 року на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за сприяння Міжнародної академії флористики Наталії Агеєвої та спонсорській підтримці відбувся Всеукраїнський конкурс з флористики та фітодизайну «Україна починається з тебе», який присвячений 30-й річниці Незалежності України.
     Основними завданнями Конкурсу були: пошук і підтримка обдарованої учнівської молоді, залучення її до художнього оформлення інтер'єрів навчальних закладів засобами мистецтва, флористики, формування відповідних умінь і навичок; вивчення та поширення кращого досвіду щодо створення художнього образу інтер'єру навчального закладу; виховання в учнівської молоді екологічної та естетичної культури; ознайомлення дітей та молоді із сучасними тенденціями розвитку мистецтва флористики, досягненнями вітчизняної та зарубіжної флористики. Для учасників було запропоновано показити свою майстерність у двох номінаціях: «Квіткові килими» та «Флористичні скульптури»
   Конкурсна комісія у складі завідувача кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну, проф. О. Колесніченко, доцента кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну О. Піхало та провідних флористів, впродовж 3-х днів працювали із учнівською молоддю, представниками понад 20-ти областей України.
     У перший день відбувся заїзд та розміщення делегацій та урочисте відкриття конкурсу, а також для учасників конкурсу, було проведено майстер-клас з флористики «Створення букету за національно-патріотичною тематикою та етно-букетів (в українському стилі)» Кабальською Ольгою, провідним флористом з Академії флористики Наталії Агеєвої.
    У другий день учасники конкурсу розпочали роботу над створенням «Квіткових килимів» та «Флористичних скульптур». Після завершення роботи, відбувся творчий захист конкурсних проєктів: з детальним описом роботи, декламуванням віршів, піснями та танцями. Це феєричне завершення кожної роботи надало композиціям, окрім професійності щей індивідуальності та ексклюзивності.

  

  

    Також у другий день для всіх учасників конкурсу Колісніченко Олена, Піхало Олеся та Морозько Анастасія провели майстер-клас з флористики та фітодизайну. Конкурсанти із великою цікавістю за захоплення створили кокедами та міні флораріуми.

 

    Три дні конкурси пройшли надзвичайно швидко та плідно. Кожен учасник отримав незабутні враження та безцінний досвід. Визначені переможці в усіх номінаціях, роздані нагороди та заохочувальні призи! З нетерпінням будемо чекати нових зустрічей у наступному році!

Зав. кафедри ЛА та ФД, проф. О. Колесніченко
Доц. кафедри ЛА та ФД О.Піхало
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook