Шануймося, брати-українці!

25 жовтня 2021, 10:31

Наша українська героїчна й водночас драматична історія є унікальною.
Наша українська квітуча й родюча земля є унікальною.
Наша українська духовна й глибока за своїм корінням ментальність є унікальною.
Наш український незламний характер та патріотичний дух є унікальними.
Наша українська ємка та гармонійна мова є унікальною.
Наші енциклопедично освічені, інтелектуально обдаровані та морально досконалі мислителі – також є унікальними.

     Таким був Агатангел Кримський, бібліотека якого нараховувала 50 тисяч томів і який сам залишив для нас величезний спадок мовознавчих, поетичних, східнознавчих, релігієзнавчих, мистецтвознавчих, історичних праць. Агатангел Кримський був одним з найяскравіших представників нашої національної інтелігенції, значна кількість представників якої була знищена радянсько-сталінським тоталітарним режимом.
21 жовтня у нашому Університеті за ініціативи та організаційних зусиль кафедри філософії і міжнародної комунікації була проведена Міжнародна науково-практична конференція «Україна між Сходом і Заходом: проблеми і перспективи міжкультурної комунікації» ( до 150-річчя від дня народження Агатангела Кримського).

      Кафедра соціальної роботи та реабілітації залучилась до участі у цьому визначному заході міжнародного рівня, де були присутні іноземні гості як з європейських країн, так і з арабського світу.



     Представники нашої кафедри відвідали конференцію як в місці її проведення, так і онлайн. Наші викладачі і аспіранти, сприймаючи яскраві виступи доповідачів, виповнились піднесеним настроєм та позитивними відчуттями.


     А наші студенти навіть залучились до презентації творів українського генія. Так, Каріна Сирова емоційно й натхненно прочитала «Сірійські згадки» Агатангела Кримського.

Доцент кафедри соціальної роботи та реабілітації Чекаль Л.А.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook