Добишева Дар’я: «Моя мрія – стати ветеринарним лікарем і я обираю факультет ветеринарної медицини НУБіП України»

22 червня 2022 року
ФВМ НУБіП України

   Вибір професії – чи не найважливіший крок у житті кожної людини. Багато школярів починають цікавитися закладами вищої освіти України ще за довгого до вступу. Приємно, що випускниця школи Дар’я Добишева обрала спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» Національного університету біоресурсів і природокористування України.

   Під час очної екскурсії Дар‘я ознайомилась із структурою факультету ветеринарної медицини, розказала про себе і поділились своїми враженнями.

   - Розкажіть про себе, чим цікавитесь.

   - Мене звати Дар‘я. Я проживаю у м. Київ. В травні 2022 мені виповнилося 17 років. Для мене це означає, що я все ближче до здійснення своєї мрії. Бувши ще маленькою дівчинкою я цікавилася природою та її секретами. Для мене кожен організм є особливим. Природа для мене, неначе велика загадка, на розгадування якої я хочу приділити все своє життя. Особливу роль в природі займають тварини, які мене найбільше цікавлять.

   Я маю пухнастого друга, шиншиллку, на ім'я Шуш. Кожний ранок ми радісно вітаємо один одного, беручи його на руки та ніжно гладячи спинку. Удень кожен з нас зайнятий своїми справами. Шуш зайнятий поїданням найсмачнішого сіна, пошуками нових смаколиків, які я залишаю йому вранці, стрибанням по поличках та біганням в колесі. Увечері повертаючись додому після всіх своїх справ, я випускаю Шушика з клітки. Він радісно бігає по моєму ліжку, з цікавістю роздивляється моє волосся та робить мені масаж своїми лапками.

   - Чому Ви зацікавилися навчанням на факультеті ветеринарної медицини?

   - Коли мені було 8 років, я гуляла з бабусею в парку та проходячи біля ветеринарної клініки, побачила як дорослі люди в білих халатах намагаються реанімувати бідне цуценя, я зрозуміла, що хочу бути як вони. Хочу допомагати тваринам жити, щасливим, безболісним життям. І це моя мрія.

   Я відношусь то тих людей, які роблять свою справу якісно. Моє гасло по житті – «Роби добре, або ніяк не роби».

   - Звідки Ви дізналися про факультет ветеринарної медицини НУБіП України?

   - Про факультет ветеринарної медицини НУБіП України, я дізналася з соціальної мережі Instagram, коли шукала куди поступити на лікаря ветеринарної медицини. Хочу зазначити, що дана сторінка дуже цікава і на ній величезна кількість інформації.

   - На що Ви звертали увагу під час вибору університету?

   - У першу чергу, на рейтинг Університету. Добрі відгуки про викладачів та якість підготовки фахівців на факультеті ветеринарної медицини. Мені було важливо ознайомитись з матеріальною базою на факультеті ветеринарної медицини. На сайті факультету ветеринарної медицини НУБіП України я побачила величезну кількість інформації про факультет, тому вирішили приїхали до Університету і побачити все своїми очима.

   - Яке у Вас враження від знайомства з факультетом і його структурними підрозділами?

   - Мені дуже сподобався факультет ветеринарної медицини та університет в цілому. Я ознайомилася із територією університету, у 12 корпусі відвідала навчальні лабораторії та лекційні аудиторії, вразив музей кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка з величезною кількістю унікальних препаратів, секційні зали, де займаються студенти.

   Також приємно було відвідати ННВЦ Клінічний центр «Ветмедсервіс» з клінікою дрібних і продуктивних тварин, лабораторії для дослідження крові, банк крові, госпіталь для тварин, кабінети для УЗД- та рентгенодіагностичних досліджень.

   Нещодавно я отримала документ про закінчення повної загальної середньої освіти і для мене це лише початок. Я з нетерпінням чекаю вступу до НУБіП, бо щиро вірю, що саме там розпочнеться моя наступна історія в житті та здійснення моєї мрії.

   - Дар‘я, що б Ви хотіли побажати своїм ровесникам-абітурієнтам?

   - У першу чергу, міцного здоров’я, закінчення війни і нашої перемоги та швидшого повернення до безпечного і мирного життя. По-друге, успішного складання національного мультипредметного тесту. По-третє, упевненості в собі та реалізації всього задуманого. Нехай щастить!

   Дякуємо Дар’ї за те, що відвідала наш Університет, і бажаємо успішного вступити на омріяну професії. 

Розмову провів Тарас Савчук,
заступник декана ФВМ

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook