На факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК успішно пройшов перший етап вступної компанії до аспірантури

20 серпня 2022 року

  Аспірантура є основною формою підготовки науково-педагогічних і наукових кадрів. У Національному університеті біоресурсів і природокористування України вона існує з 1954 року.

За спеціальністю 181 «Харчові технології» мають право на вступ випускники закладів вищої освіти ОС «Магістр» та ОКР «Спеціаліст».

17 серпня 2022 року на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбувся вступний іспит до аспірантури за спеціальністю 181 «Харчові технології» (ОНП «Харчові технології»).

  

 

Гарант програми Лариса Баль-Прилипко, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, доктор технічних наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України, привітала майбутніх аспірантів із першим іспитом та побажала успішного вступу, наукових здобутків та мирного неба в Україні.

 Екзаменаційна комісія у складі:

· Ігоря Паламарчука, доктора технічних наук, професора кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК;

· Валентини Корнієнко, доктора біологічних наук, професора кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, директора Української лабораторії якості та безпеки продукції агропромислового комплексу при Національному університеті біоресурсів і природокористування України;

· Олександра Савченка, кандидата технічних наук, доцента кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів;

· Галини Толок, кандидата технічних наук, доцента кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції.


Перший етап був письмовий - вступники отримали білети із завданням та давали на них відповідь. Далі обов'язково усне опитування за яким вони мали можливість розповісти членам комісії про актцальність своїх майбутніх досліджень. Також надавали відповіді на додаткові запитання показуючи цим свій рівень підготовки.

 

 Хотілося окремо виділити, що цьогоріч вступником на аспірантуру є представник виробничої компанії ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АГРОФІРМА СТОЛИЧНА" Олександр Каніщев. Майбутній здобувач представив комісії свою конкурсну пропозицію на тему «Розробка м’ясних консервів функціонального призначення». 

 Олександр Каніщев зазначив, що тема дисертаційного дослідження є актуальною проблематикою сьогодення, тому що стосується питання здорового харчування. Багато факторів і зовнішніх чинників негативно впливають на здоров’я людей, а особливо на людей похилого віку. Дана категорія населення гостро потребує оздоровчого харчування. Виробництво оздоровчих, функціональних продуктів важливе в декількох аспектах: широке впровадження продуктів у фактичному харчуванні людей похилого віку, пристарілих та довгожителів дозволить скорегувати недоліки харчування сучасної людини; використання оздоровчих продуктів надзвичайно важливо в плані лікувального харчування не тільки для контингенту населення, але й для більш молодих вікових груп з метою профілактики передчасного старіння.

 

    Члени комісії були задоволені відповідями вступників, адже вони показали високий рівень їхньої підготовки, які вони тепер зможуть застосувати в науковій діяльності.

 

 Бажаємо майбутнім аспірантам успіхів,  миру та перемоги!

Слава Україні! Слава Героям України! Слава НУБіП України!

 

Наталія Слободянюк,
заступник декана факультету харчових
технологій та управління якістю продукції АПК

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook