Співпраця гуманітаріїв із Укрзалізницею в рамках соціального проєкту «Залізна зміна»

30 січня 2024 року
  Підготовка фахівців зі спеціальності «Соціальна робота» передбачає тісну співпрацю із стейкхолдерами. Серед них важливу роль відіграють як самі здобувачі, науково-педагогічні працівники, так і роботодавці, представники громадських організацій, Благодійних фондів тощо.
  Кафедра соціальної роботи та реабілітації НУБіП України завжди відкрита для співпраці заради підвищення якості надання освітніх послуг для здобувачів. У кінці січня ми отримали ще одного партнера, національного перевізника – Акціонерне товариство «Українська залізниця», які зініціювали соціальний проєкт «Залізна зміна» та запрошують студентів спеціальності «Соціальна робота» НУБіП України долучитися до його реалізації.
 
  Координаторка та менеджер проєкту Тетяна Трофимюк зустрілася із викладачами кафедри соціальної роботи та реабілітації і студентами, щоб розповісти про особливості проєкту та сформувати команду для його реалізації. Зустріч відбулася у форматі запитань-відповідей. І перше питання, яке цікавило наших студентів:
 
— «Що таке «Залізна зміна»? Пані Тетяна розповіла, що це проєкт для: дітей залізничників, які загинули під час евакуаційних рейсів; дітей, які пройшли фільтраційні табори; дітей, які внаслідок російської агресії та військових дій втратили домівку або стали сиротами та напівсиротами; вимушено переміщених дітей з тимчасово окупованих територій; соціально незахищених; дітей військовослужбовців та багатодітних родин; обдарованих дітей. Діти упродовж 14 днів перебувають в освітньо-пізнавальній подорожі містами України: Київ, Тернопіль, Івано-Франківськ, Ужгород, Чернівці та Львів. У процесі подорожі діти пройдуть бізнес-навчання та навчальні квести. Також на них чекають зустрічі з кінологами, парамедиками та спеціалістами з військової тактики, тренінги з психологом, флешмоби й спортивні інтерактиви. У рамках програми діти проходять навчання за 6 обов’язковими напрямами підготовки: спортивна, медична, військова, патріотична, лідерська та кіберпідготовка.
 
— Чому пропонуєте участь у проєкті саме нам? Тетяна розповіла, що за фахом вона – Соціальний працівник, тому набирає команду із числа студентів або випускників цієї спеціальності. Пропонує участь у проєкті нашим здобувачам за рекомендаціями роботодавців міста Києва. І, це звичайно, для нас приємно і відповідально.
 
  Погоджуємося зі словами керівника проєкту «Залізна зміна» Олександра Єгорова, що «незважаючи на війну, діти мають продовжувати жити та відчувати радість. Поїздка стане поштовхом у майбутнє, і вони зрозуміють, що Україна прекрасна, неймовірна країна, і вона варта того, щоб за неї боротись, жити в ній і розвивати її». Упевнені, що НУБіПівська соціальна команда вкладе свій внесок у спільну Перемогу та достойне майбутнє, оскільки освіта і розвиток дітей – це є дійсно найкращою інвестицією у наше майбутнє.
 
 

Ірина СОПІВНИК,
завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook