Запрацював традиційний університетський семінар-навчання керівників підрозділів, науково-педагогічних та педагогічних працівників

31 січня 2024 року
  Сьогодні запрацював традиційний університетський семінар-навчання керівників підрозділів, науково-педагогічних та педагогічних працівників. У перший день (із трьох запланованих) він зібрав у залі 151 учасника, ще більше 200 доєдналися.

 

 

  За кілька днів університет розпочинає другий семестр цього навчального року, відкриваючи засідання, зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко. І такі зустрічі наших освітян, до яких долучаються керівники відповідних державних структур, допомагають впевненіше увійти у новий семестр. Дисципліна, відповідальність, якість навчання – ключові моменти роботи колективу.

 

  Порядок денний передбачав п’ять доповідей на актуальні тематики.
  Перша – професорки кафедри інформаційних систем і технологій НУБіП Олени Кузьмінської«Штучний інтелект в університетській освіті: заборонити не можна використовувати». Вона була настільки цікавою і насиченою, що наступний доповідач – заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Іван Назаров – вніс певні корективи у свій виступ, присвячений постакредитаційному моніторингу освітніх програм.

 

 

 

 

  «Забезпечення якості освіти в умовах воєнного стану» такою була тема виступу голови Державної служби якості освіти України Руслана Гурака. А керівник експертної групи з питань вищої освіти та освіти дорослих Директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України Алла Рибалко представила учасникам наради-семінару напрями, пріоритети та зміст системної трансформації вищої освіти України. Начальниця ж Голосіївського управління Київського міського центру зайнятості Анна Павленко проаналізувала ринок праці та активні програми зайнятості.

 

 

 

 

  Озвучена тематика виявилася для наших колег вельми актуальною, що і засвідчили численні запитання та коментарі, адресовані гостям, – з цього приводу дискутували Станіслав Ніколаєнко, Сергій Кваша, Тарас Євсюков, Зіновій Ружило, Вячеслав Братішко, Анатолій Діброва та інші. Часом, щоб відповісти на деякі з цих питань, як відзначила одна із спікерів, потрібно було б мінімум пару годин. То, можливо, це і має стати темою для подальших таких зустрічей?
  Завтра семінар продовжить свою роботу.

Валентин Обрамбальский

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook