Другий день університетського семінару-навчання: дослідницька та міжнародна діяльність

1 лютого 2024 року
  Другий день університетського семінару-навчання керівників підрозділів, науково-педагогічних та педагогічних працівників виявився надзвичайно продуктивним та інформаційно насиченим. Він зібрав у залі 160 учасників та понад 400 доєдналися у онлайн-режимі: як із відокремлених структурних підрозділів НУБіП, так і з мережі наукових установ НААН й НАПН. Таке об’єднання було не випадковим, адже сьогоднішній день роботи семінару був присвячений важливим питанням науково-інноваційної діяльності.

  Першим перед академічною громадою виступив президент НААН, академік Ярослав Гадзало, який детально висвітлив проблематику сучасного стану та перспектив розвитку аграрної науки України, закцентовано на внеску вітчизняних вчених у забезпеченні продовольчої безпеки, науково-технологічному супроводі аграрної сфери в умовах воєнного стану й розробленні питань її повоєнного розвитку.

 

 

 

  Про національні грантові можливості та конкурси наукових проєктів змістовну доповідь представила виконавча директорка Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька.

  Високий інтерес науковців викликав й виступ керівника новоствореного «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ Ігоря Таранова щодо можливостей українських учасників Рамкової програми Горизонт Європа.

 

 

 

  Цілком гармонійною із попередніми доповідачами була презентація щодо розвитку потенціалу української освіти, молоді та спорту в межах наскрізних пріоритетів Програми ЄС Еразмус+ – координаторки проєкту Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлани Шитікової.
  Актуальність та переваги відкритої науки в університетах, в контексті досліджень вчених Інституту вищої освіти НАПН, відзначила у доповіді директорка цієї наукової установи – Ірина Драч.
  Проблематика, очікування та виклики для аграрної сфери країни за реалізації принципів, закладених у Європейському зеленому курсі та Спільній аграрній політиці ЄС, викликали неабиякий інтерес вчених з доповіді координаторки проектів Міжнародної благодійної організації «Інформаційний центр «Зелене досьє» Катерини Шор.
  Завершив сьогоднішню програму семінару – тренінг від докторанта Інституту цифровізації освіти НАПН, доцента кафедри інформатики та прикладної математики Криворізького державного педагогічного університету Ірини Мінтій щодо використання сервісу VoSViever для візуалізації бібліометричних мереж.

 

 

 

 

  

 

  Озвучена інформація виявилася надзвичайно цікавою всім учасникам сьогоднішнього зібрання, наслідком якого, вже після його завершення, був обмін контактами, висловлення пропозицій до співпраці та участі у проєктах.
  Завтра семінар продовжить свою роботу виступами нових спікерів, їх обговоренням, а аспекти планування діяльності підрозділів – на нараді із завідувачами кафедр.

Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook