Відбулася зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка та міністра освіти і науки України Оксена Лісового

3 лютого 2024 року

 3 лютого 2024 року ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко зустрівся з міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим. Очільник університету проінформував міністра про стан справ у виші, були обговорені шляхи вирішення проблем. Зокрема, йшлося про пришвидшення розгляду питання стосовно виділення коштів за формулою, оскільки в доведеному бюджеті університету на поточний рік передбачено лише 8 мільйонів гривень з необхідних понад 70-ти на комунальні послуги.

 

Також були обговорені останні ініціативи Міністерства освіти і науки України щодо запровадження грантового фінансування здобуття вищої освіти, долі коледжів, які є відокремленими структурними підрозділами закладів вищої освіти, а також зміни процедури обрання ректорів.

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий запевнив, що в Національному університеті біоресурсів і природокористування України вибори ректора пройдуть згідно чинного законодавства і університет не буде учасником проекту з призначення керівників університетів наглядовими радами. Стосовно долі коледжів, то ректор НУБіП Станіслав Ніколаєнко просив міністра врахувати думку їхніх колективів, звернення обласних рад про недоцільність  виокремлення зі складу вишів.

У ході діалогу також були обговорені інші питання взаємодії міністерства та університету, а сама зустріч пройшла в конструктивній, діловій атмосфері.

Пресслужба

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook