В університеті успішно стартував весняний семестр 2023-2024 навчального року

5 лютого 2024 року
  Понеділок, 05 лютого. НУБіП після зимових канікул нагадує розворошений мурашник: розпочався другий навчальний семестр і студенти повернулися до аудиторій і лабораторій.

  До занять приступили 16835 студентів усіх форм навчання та освітніх програм. Якщо ж говорити лише про здобувачів вищої освіти, які навчаються за денною формою, то це 13243 студенти, або 603 академічні групи.
  Навчання в очному форматі розпочалося для студентів 1-х, 2-х та 4-х курсів бакалаврату, магістрів першого року навчання, 1-х – 6-х курсів магістрів ветеринарного спрямування, а у дистанційному форматі – для студентів 3-го курсу бакалаврату, коментує начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Для зручності кожного викладача та студента графік освітнього процесу та розклад навчальних занять у ІІ семестрі ми заздалегідь розмістили на офіційній веб-сторінці НУБіП України. Варто зазначити, що у разі зміни безпекової ситуації в країні та місті Києві, а також рекомендацій МОН України до графіка освітнього процесу університету будуть внесені відповідні зміни, про це проінформуємо заздалегідь.
  Приємно вражає те, що студенти більшості академічних груп усіх факультетів та ННІ приступили до занять майже у повному складі.

  За результатами перевірки деканатів факультетів, дирекцій ННІ та навчального відділу університету, найбільший середній відсоток присутніх на заняттях студентів зафіксовано сьогодні на факультетах тваринництва та водних біоресурсів, харчових технологій та управління якістю продукції АПК, землевпорядкування, механіко-технологічному, інформаційних технологій, аграрного менеджменту, ННІ неперервної освіти і туризму, ННІ лісового та садово-паркового господарства.
  Творча група пресслужби НУБіП побувала на різних локаціях освітнього процесу. Першими з них стали заняття з хімії у першокурсників-біотехнологів – контрольна робота з дисципліни «Загальна і неорганічна хімія». Таке собі посвячення в хімію, жартує завідувач кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості Володимир Копілевич. Проводимо з нашими неофітами контрольну роботу, що має виявити рівень їхніх знань з хімії, котрі вони набули в школі, і відповідно працювати з ними далі. До речі, під цю програму наша кафедра щороку видає новий навчальний посібник для лабораторного практикуму.

  1-ша академгрупа агрономів теж опановує в цьому семестрі новий предмет – ґрунтознавство з основами геології. Перше заняття – фізичні властивості мінералів з курсу «Основи геології», яке у нас проводив завідувач кафедри грунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули Віктор Забалуєв, – видалося дуже цікавим, ділиться враженнями староста групи Дар’я Бова. Та й за канікули вже скучили – і за заняттями, і один за одним.

  У 1-му навчальному корпусі, де розташувалися ННІ лісового і садово-паркового господарства та факультет тваринництва і водних біоресурсів, теж від ранку було велелюдно. Приємно вразила 1-ша академгрупа 4-го курсу лісівників, яка на заняття з основ обігу у лісовому господарстві зібралася практично у повному складі, за винятком тих, хто вже працює і навчається за індивідуальними графіками, говорить доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Олександр Бала.

  2-й курс студентів, які опановують садово-паркове господарство, теж вийшов на заняття дружно. Коли бачиш перед собою, хай і не зовсім стовідсотково заповнену, але таку зацікавлену студентську аудиторію, то й лекцію читаєш із задоволенням, відзначає професор Сергій Ковалевський. Що вже казати про першокурсників цієї спеціальності: 2-га група прийшла на заняття з предмета «Основи екології», який читала старша викладачка Таміла Покотилова, у повному складі.
  На інженерних факультетах теж було помітне студентське пожвавлення. На трьох локаціях 8-го корпусу – базі ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження – наша творча група побувала на заняттях студентів 2-го курсу, які навчаються за ОП «Інжиніринг енергетичних систем з відновлювальними джерелами енергії»: з теоретичних основ електротехніки, на яких опрацьовувала лабораторну з вивчення цифрового осцилографу, групи 1-го курсу спеціальності «Комп’ютерно інтегровані технології та робототехніка», які вивчали англійську (адже без її знання кваліфікованому інженеру-енергетику сьогодні нікуди, висловлює свою думку староста групи Катерина Помошко). Схвальні відгуки про його підопічних – другокурсників скороченого терміну навчання ОП «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» – ми почули від доцента Олександра Синявського. Читаючи практичну з предмету «Електропривод виробничих машин і механізмів», він зазначив: є дуже хороші хлопці. Недарма ж частина з них вже працюють в ДТЕК, опановуючи навчальну програму за індивідуальними планами.

  Ось таким видався перший день весняного навчального семестру. Хотілося б, щоб цей запас енергії і завзяття спостерігався й далі.

 

Валентин Обрамбальський
Ірина Кушніренко

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook