Візія стейкхолдерів факультету тваринництва та водних біоресурсів у співпраці «Освіта-Наука-Виробництво»

14 лютого 2024 року
  Невід’ємною складовою освітнього процесу для здобувачів вищої освіти є проходження виробничої практики ОС «Бакалавр» і переддипломної виробничої практики ОС «Магістр», що є заключним етапом практичного навчання та підготовчим – для виконання кваліфікаційних робіт. Такого виду практичне навчання реалізується на випускних курсах з метою узагальнення і вдосконалення здобутих знань, практичних умінь і навичок, оволодіння професійним досвідом та готовністю їх до самостійної трудової діяльності, а також збирання матеріалу у провідних високотехнологічних, інноваційних підприємствах України з виробництва продукції тваринництва для підготовки випускних робіт. Крім того, проходження виробничої практики дозволяє студентам оцінити рівень своїх компетентностей і визначити необхідність коригування освітньої траєкторії в процесі навчання та обговорення освітніх програм із стейкхолдерами. 
  Вже за традицією проведення гостьових лекцій для студентів в стінах першого навчального корпусу славетного Національного університету біоресурсів і природокористування України на факультеті тваринництва та водних біоресурсів відбулася зустріч здобувачів вищої освіти випускових курсів з представниками потужного товаровиробника в галузі свинарства Група компаній СП ТОВ «Нива Переяславщини» за відомою ТМ «П’ятачок», де представники даного підприємства презентували умови співпраці з освітянською ком’юніті, проходження виробничої, переддипломної практики, а також багато чого цікавого.
  Стейкхолдери – КЛИМЕНКО Андрій і ТРОХІМЕНКО Олександр у доступній формі з елементами вікторини познайомили студентську спільноту із сучасними технологіями виробництва продукції свинарства, з її особливостями, перебігом та труднощами, що виникають під час воєнного стану.
  Здобувачі вищої освіти із зацікавленістю брали участь у дискусіях, а найактивніші учасники отримали призи – сучасний навчальний посібник нового покоління.
  Наступним пунктом адженди заходу була зустріч із деканом факультету тваринництва та водних біоресурсів Русланом КОНОНЕНКОМ, де разом було обговорено шляхи подальшої співпраці в якості удосконалення освітніх програм підготовки здобувачів вищої освіти різних освітніх ступенів, робочих програм з освітніх компонент, оскільки практикою моніторингу освітніх програм є їх прилюдне обговорення як з учасниками освітнього процесу, так і зовнішніми стейкхолдерами.
  Приємним фактом є схвалення роботодавцями запропонованої освітньої програми, котра у повній мірі відповідає вимогам студентоцентризму, а її реалізація надасть можливість здобувачам вищої освіти набути відповідних компетенцій.
  Підбиваючи підсумки, зустріч пройшла результативно і успішно для всіх зацікавлених учасників освітнього середовища з домовленостями про подальшу співпрацю. А в умовах факультету і кафедр створено унікальний освітній простір з практично-орієнтованою родзинкою для успішного впровадження візії співпраці «Освіта-Наука-Виробництво».
  Щиро дякуємо шановним лекторам – нашим стейкхолдерам, партнерам за співпрацю, підтримку і цікаві зустрічі. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю. Далі буде…
 
Анна ЛИХАЧ,
гарант ОПП «Технологія виробництва
і переробки продукції тваринництва» ОС «Магістр»,
д.с.-г.н., професор 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook