День відкритих дверей зібрав більше 1500 потенційних абітурієнтів

4 квітня 2024 року
  У перший четвер квітня університет нагадував розворошений людський мурашник: на День відкритих дверей до НУБіП зібралися більше 1500 потенційних абітурієнтів – випускників шкіл Києва, територіальних громад Київщини, Черкащини, Харківщини, Сумщини та інших областей. Вони заповнили зали 3-го і 1-го навчальних корпусів, оглянули традиційну презентацію факультетів та навчально-наукових інститутів у Гербовій залі.

 

  Офіційна частина розпочалася гімном університету у виконанні колективу кафедри культурології і студентів-аматорів. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять захисників України, які полягли на полях нинішньої російсько-української війни та тисяч мирних українців вбитих агресором.

  Вітаючи гостей, ректор Станіслав Ніколаєнко представив університет, його історію і видатних випускників, матеріально-технічну базу і численні можливості для студентської молоді.

 

  НУБіП – це університет наук про життя, і наш виш готує своїх студентів саме до життя з усіма його випробуваннями. Батьки дали вам генетику, українська земля – свою силу, а університет зробить все, щоб ви мали можливість реалізувати свої здібності, мрії і амбіції, підкреслив він. Тож мрійте і перемагайте!

  Як стати успішним абітурієнтом, молоді розповів відповідальний секретар приймальної комісії Олексій Соломка. Зокрема він спинився на термінах вступної кампанії 2024, важливі моменти вступу, складання національного мультипредметного тесту, бонуси, що їх надає участь у Всеукраїнській олімпіаді НУБіП тощо.

  Долю веселощів у серйозну розмову вніс голова сенату Студентської організації НУБіП Олександр Вертелецький, який з гумором говорив про де талі університетського життя.

  І на цій ноті офіційна частина закінчилася: декани факультетів і директори ННІ запросили своїх потенційних абітурієнтів ближче познайомитися з конкретними можливостями підрозділів – побувати в численних аудиторіях та лабораторіях та безпосередньо поспілкуватися з викладачами. Хтось хотів поставити додаткові питання, бо вагається у своєму виборі, але чимало з цих молодих людей вже визначилися з фахом.

  Поліну Федотенко, випускницю 7-ї школи з міста Ромни, на День відкритих дверей супроводжували цілою командою підтримки – тато, мама і друг сім’ї, який свого часу закінчував наш університет. Дівчина вже визначилася з конкретним фахом.

  Наша родина має сімейний аграрний бізнес: батько – агроном, мама – головна по фінансах. І я теж хочу брати в ньому безпосередню участь.
  Документи подаватиму на агробіологічний факультет, щоб стати агрономом. У моєму випадку це цілком логічно – я змалечку в полі, хоча мене ніколи до праці не примушували, а навіть стримували мій дитячий ентузіазм. У 13-14 років уже кермувала комбайном, щоправда під наглядом батька. Найулюбленіша пора року – час, коли збирають урожай. Тоді дуже полюбляю їздити в кузові, повному зерна.
  Так що сподіваюсь стати студенткою НУБіП. А ще в нашій сім’ї підростає моя менша сестричка – для неї згодом в родинному бізнесі теж знайдеться місце. Тож зарезервуйте місце ще для однієї студентки, сміється дівчина.

  Оксана Конотоп з мамою Валерією приїхали на День відкритих дверей з багатостраждальної Харківщини – з міста Південне.

  Дуже важко, коли поруч з твоїм домом рвуться снаряди, зізнається вона. Та мрія залишається мрією – і розпочати втілювати її в життя вирішила в НУБіП.
  Поки що вагаюся, яку з двох цікавих мені професій обрати остаточно – соціальну роботу чи філологію (англійська, німецька мова). Але документи точно подаватиму на гуманітарно-педагогічний факультет. Тож зустрінемося вже в приймальній комісії.
  Тож успіху!..

Валентин Обрамбальський
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook