Відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених та студентів «Економічні дні – 2024»

11 квітня 2024 року
  На економічному факультеті 10 квітня 2024 року відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених та студентів «ЕКОНОМІЧНІ ДНІ – 2024».

  Із вітальним словом до учасників звернувся декан економічного факультету Анатолій ДІБРОВА, який побажав плідної роботи та цікавих доповідей.

  Анатолій БОБРОВЕЦЬКИЙ представив доповідь на тему «Продовольча безпека як елемент національної безпеки», де визначив виклики, з якими зіштовхнулося українське суспільство протягом останніх років. Доповідач наголосив, що з початком вторгнення рф в Україну суттєво загострилися питання щодо досягнення ефективного розвитку національної економіки та забезпечення безпеки суспільства, в структурі якої особливе значення посідає продовольча безпека.

  Назар ТКАЧ презентував дослідження щодо вирощування та популяризації нішевих сільськогосподарських культур в Україні. Доповідач назвав основні причини зростання попиту на нішеві культури та їх переваги.

  Про особливості використання товарних деривативів в умовах війни та збройних конфліктів розповів Анатолій СТОЯНОВ. Він зосередив увагу слухачів на видах деривативних контрактів та їх страхуванні.

   Аделіна КОШІЛЬ розповіла студентам про облікове забезпечення операцій з електронними грошима. Доповідачка зазначила, що у сучасному цифровому світі електронні гроші стають все більш популярним інструментом фінансових операцій. З кожним роком обсяги цифрових платежів та електронних переказів швидко зростають, ставлячи перед собою нові виклики та завдання для підприємств. Одним із ключових аспектів ефективної роботи з електронними грошима є їх відображення в обліку.

    Вікторія ШТАКАЛ виступила з доповіддю «Аналітика сталого розвитку в умовах сучасних викликів», де виокремила безпрецедентні виклики для сталого розвитку під час війни в Україні, одним з яких є гуманітарна катастрофа, що супроводжується стагнацією економічного розвитку, знищенням соціальної та критичної інфраструктури.

   Софія РЕДЬКА зацікавила аудиторію особливостями діяльності ломбардів в Україні. В своїй доповіді Софія здійснила аналіз кількості функціонування ломбардів в Україні та представила переваги та недоліки ломбардних кредитів.

    Завершила серію виступів на конференції Єлизавета СКРИПНИК яка охарактеризувала експорт та імпорт сільськогосподарської продукції в Україні та окреслила можливості для розвитку аграрного сектору в Україні.

     Результати наукової роботи молодих вчених представлено у збірнику наукових праць, за результатами роботи конференції.

Дякуємо ЗСУ за можливість очного проведення конференції,

а спікерам та учасникам за цікаві доповіді!



Юлія Негода,
заступник декана економічного факультету
з наукової роботи
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook