Робочий візит керівників НУБіП України до Мукачівського фахового коледжу

18 квітня 2024 року
  По закінченню роботи українсько-австрійського форуму, присвяченого перспективам розвитку співпраці у вищій освіті між Україною та Австрією, який проходив на базі Ужгородського національного університету, делегація на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком та проректором з науково-педагогічної роботи міжнародної діяльності та розвитку Вадимом Ткачуком відвідали Мукачівський фаховий коледж.

  Гостей зустріли директор коледжу Юрій Садварі, заступники директора, голови профспілок та завідувачі відділень. Ознайомили їх із матеріально-технічної базою фахового коледжу.
  Перед тим, як оглянути матеріально-технічну базу закладу, Станіслав Миколайович та Вадим Анатолійович поспілкувались з викладачами відділення фізичної культури та спорту і передали для студентів м’ячі: футбольні, баскетбольні, волейбольні, для ігор з міні-футболу та гандболу, що значно посприяє покращенню роботи колективу у проведенні занять з ігрових видів спорту.
  Після цього гості продовжили огляд наявних лабораторій агрономічного відділення, дослідні ділянки та навчальний полігон, де зі студентами спеціальності "Геодезія та землеустрій" проводяться практичні заняття. Завідувачка відділення Ольга Гудзовата ознайомила керівництво Університету з районованими сортами виноградників, яблуневим садом, плантацію лісового фундука, ягідниками, сортовими волоськими горіхами, які вирощують студенти відділення та посівами ярих кормових культур, коротко зупинилась на вирощуванні сої на дослідних ділянках, відповідала на запитання Станіслава Миколайовича та Вадима Анатолійовича.
  Наступним етапом було ознайомлення з роботою відділення ветеринарної медицини. Маріанна Гуленко розповіла про роботу відділення, акцентувала увагу на проведенні теоретичного та практичного навчання студентів відділення, ознайомила присутніх із лабораторіями птахівництва, кролівництва, бджолярства та студентським зоопарком, який облаштований на території ветеринарного відділення.
  Потім почесні гості відвідали наявні лабораторії відділення права. Завідувач відділення Сергій Соскіда запропонував оглянути навчальні авдиторії та ознайомив керівників базового університету з його роботою.
  Гостям була представлена робота відділення бухгалтерських та туристичних дисциплін, а саме: міні-музей корисних копалин Закарпаття, музейний екземпляр дерев’яних церков 16-го та 19-го століть, фотоінсталяція старовинного міста Мукачева 18-го століття та репрезентовано музей грошей. Наталія Павлишинець ознайомила гостей із роботою викладачів та здобувачів освіти відділення щодо покращення матеріально-технічної бази.
  Гості з задоволенням оглянули територію навчального закладу і були приємно вражені змінами, що відбулися впродовж останніх років. Схвальні відгуки висловив Вадим Анатолійович, який побував у коледжі ще у 2015 році, і зараз має можливість відмітити значну роботу керівництва фахового коледжу та всього колективу щодо благоустрою навчальних корпусів та території. 
  Підсумовуючи ознайомлюючий огляд навчальної бази, директор фахового коледжу Юрій Садварі наголосив, що всі позитивні зміни стали можливі завдяки сприянню Станіслава Миколайовича, деканів факультетів базового університету щодо надання матеріальної допомоги та плідній праці усього педагогічного колективу коледжу.
  У бібліотечно-інформаційному центрі гостям представлено найцінніші видання, електронні посібники. Станіслав Миколайович був приємно вражений, а Вадим Анатолійович зробив іменний запис у Книзі гостей.
  Після ознайомлення з матеріально-технічною базою фахового коледжу, очільник НУБіП України Станіслав Ніколаєнко та проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зустрілися з педагогічним колективом та студентським активом. У ході спілкування гості поділилися своїми поглядами щодо перспектив вищої та фахової передвищої освіти на міжнародному рівні і закцентували увагу на викликах, що перед ними стоять. Розповіли про досягнення НУБіП України, наголосили, що Університет займає 4-те місце в Україні по залученню міжнародних грантів.
 
  Зустріч відбулась у теплій, дружній атмосфері. Із залу прозвучали питання від викладачів та студентів.
  У цілому зустріч дозволила намітити нові перспективні напрями роботи Коледжу та Університету та віднайти шляхи якнайшвидшої реалізації запланованого. 

  На завершення Станіслав Миколайович та Вадим Анатолійович подякували колективу коледжу за роботу та побажали йому нових звершень.

 
 

Адміністрація коледжу 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook