Вступна кампанія 2024: День відкритих дверей зібрав випускників 70 коледжів і технікумів України!

18 квітня 2024 року
  Одразу після Дня відкритих дверей для школярів та ліцеїстів НУБіП вже приймає випускників коледжів і технікумів. Цьогоріч на захід до університету завітали майбутні фахові молодші бакалаври, які мають бажання продовжити навчання в одному з найкращих вишів України. Саме так охарактеризували НУБіП наші гості.

  Традиційно знайомство з університетом почалося у Гербовій залі 3-го корпусу, де абітурієнтів зустріла виставка: всі факультети і ННІ представили на ній найцікавіше і те, що найкраще розкриває суть фаху, за яким вони ведуть підготовку. Крім того, це ще й чудова можливість поспілкуватися з викладачами і керівництвом, котрі, власне, і презентують свої підрозділи. На жаль, захід перервали сирени повітряної тривоги та повідомлення пуски ракет в бік Київщини. Організатори заходу оперативно зреагували на виклики сьогодення та супроводили майбутніх студентів університету до укриттів. А вони були незламні та після оголошення відбою повітряної тривоги вони повернулися до зали.

  Національний університет біоресурсів і природокористування України, гостям презентував ректор Станіслав Ніколаєнко. Він розповів про його 126-річну історію, сьогодення і перспективи розвитку, провідні місця в міжнародних і національних рейтингах, численних випускників (серед яких 114 народних депутатів, двоє – очолювали парламент за роки незалежності України, 24 – голосували за проголошення Незалежності України, і в нинішньому складі ВРУ теж є наші випускники), внесок колективу у підтримку Збройних Сил України та студентів і викладачів, які зараз захищають державу у складі Сил оброни.

  Хочете стати відомим державним діячем? А міністром? Чи, можливо, успішним бізнесменом? Тоді, молоді люди, вам до нас – на навчання в Національний університет біоресурсів і природокористування України. Бо серед випускників університету різних часів стільки успішних людей!.. Саме так Станіслав Миколайович вмотивував майбутніх студентів до навчання в університеті.

 

  Спинився ректор і на якості освіти. Так, сьогодні переважна більшість освітніх програм пройшла акредитацію на найвищому рівні, до послуг студентів більше 400 сучасних навчальних, навчально-наукових і навчально-науково-виробничих лабораторії (і якби не війна, їх було б ще більше). Такими показниками може похвалитися мало який український виш. За випускниками НУБіП – агрономами, інженерами, лікарями ветеринарної медицини та іншими – з відповідною оплатою праці і різними бонусами стоїть черга з бізнесу. Звісно, за умови, що вони сумлінно навчалися. Сьогодні заледве не в кожній успішній українській чи зарубіжній компанії, що працюють на ринку України і так чи інакше дотичні до аграрного сектору, – у штаті є фахівці з дипломом НУБіП.

 

  Продовжуючи зустріч, відповідальний секретар приймальної комісії Олексій Соломка розповів про особливості вступної кампанії у 2024 році, акцентуючи увагу на основних правилах вступу. Та окремо спинився на питаннях, актуальних для володарів дипломів фахових молодших бакалаврів: які є можливості, скільки триває навчання та багато іншого, що турбує і цікавить завтрашніх випускників коледжів і технікумів.

 

  Про всі переваги студентського життя в університеті розповів очільник сенату Студентської організації Олександр Вертелецький. Про роботу студентських творчих студій та гуртків, відбір студентів у колективи художньої самодіяльності розповіла завідувачка кафедри культурології Ірина Майданюк, яка під гучні аплодисменти представила гостям керівників інститутів та факультетів.

 

 

  Після офіційної частини гості розділялися, так би мовити, за інтересами: відвідали навчальну базу факультетів та ННІ, котрі їх зацікавили і просто оглядали територію університету і кампусу. Адже багатьом з них незабаром тут навчатися.

 

 

 

 

 

  Раді, що сьогодні на День відкритих дверей НУБіП завітали випускники 36 коледжів і технікумів з багатьох регіонів України, з них 7 – ті, що входять до структури університету: Бобровицький, Боярський, Немішаївський, Ніжинський, Ірпінський, Рівненський, Мукачівський фахові коледжі. Ще 34 коледжі доєдналися онлайн. Загалом гостями нашого вишу були понад 800 молодих людей, ще біля 700 – приєдналися онлайн. Зокрема це студенти Таращанського технічного та економіко-правового фахового коледжу, Прилуцького технічного фахового коледжу, Київського професійного коледжу цивільного будівництва, Золотоніського коледжу ветеринарної медицини, Київського кооперативного інституту бізнесу і права та багато інших з різних куточків нашої країни.


Наталія ОВДІЙ,
заступник начальника відділу регіонального розвитку
координації діяльності ВСП, дистанційної освіти
та заочного навчання
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook