Студент факультету інформаційних технологій Руслан Лукашенко – бронзовий призер чемпіонату України з самбо серед студентів

25 квітня 2024 року
  З 12 по 14 квітня у місті Дніпро відбувся чемпіонат України з самбо серед студентів ЗВО. У Дніпрі Чемпіонат України з самбо серед студентів проходив вперше. Організатором чемпіонату виступила Федерація Самбо Дніпра, заснована лише у січні цього року. У змаганнях взяли участь понад 150 спортсменів із 21 закладу вищої освіти із таких областей України як: Київська, Дніпропетровська, Донецька, Харківська, Сумська, Житомирська, які боролися за звання чемпіонів. 

  Самбо, тобто самооборона без зброї, – один із найпопулярніших видів спортивних єдиноборств. Цей вид спорту поєднує в собі фізичну культуру і видовище, спорт і самозахист.
  Самбо включає найефективніші прийоми і тактику різних видів спортивних єдиноборств, бойових мистецтв і народних видів боротьби: кулачного бою, грузинської (чидаоби), казахської (казакша курес), татарської, бурятської боротьби; фінсько-французької, вільно-американської, англійської боротьби Ланкаширські і кемберлендського стилів, швейцарської, японської дзюдо і сумо та інших видів єдиноборств.
  Президент Національної федерації самбо України Вадим Рогач зазначив: «Ще ніколи Чемпіонат України з самбо не проходив у Дніпрі. Почесно провести було його тут, оскільки місто має спортивну славу, а сьогодні — ще й військову. У Дніпрі є потужна команда, у якій гарно співпрацюють органи влади, громадські організації, зокрема й спортивні. У захваті від організації проведення цього великого спортивного свята»
  Очільник Міністерства молоді та спорту Матвій Бідний, який у день турніру перебував у відрядженні за кордоном, онлайн звернувся до учасників Чемпіонату та привітав переможців.
  Президент Федерації самбо м. Дніпро Данило Міро наголосив, що федерація розглядає можливість в майбутньому проводити у Дніпрі ще більш рейтингові турнірі, в тому числі й міжнародні. «Чемпіонат Європи, або навіть світу в Дніпрі – на перспективу це цілком можливо. Навіть пройдешній турнір відповідав вже більшості вимог для міжнародних турнірів. Єдина невідповідність – це відсутність трибун, але вона вирішується дуже швидко. Тому я можу запевнити, що Дніпро побачить ще не один великий турнір з боротьби самбо», - наголосив президент федерації Данило Міро.
  Наш університет представляв Руслан Лукашенко (ф-т інформаційних технологій), який змагався у ваговій категорії 88 кг. За підсумками змагань Руслан виборов бронзову нагороду.
  У командному заліку переможцями стали Донецький державний університет внутрішніх справ, друге місце посів Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, а трійку переможців закрив Харківський національний університет внутрішніх справ.
 
Микола КОСТЕНКО,
завідувач кафедри фізичного виховання

    

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook