Збори студентів випускових курсів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження: готуємося втупати до магістратури

3 травня 2024 року
  Для студентів випускових курсів наближається відповідальна пора. Для випускників ОС «Бакалавр» треба не тільки успішно скласти завершальну сесію, захистити кваліфікаційну випускову роботу, а й підготуватись до вступу на освітні програми ОС «Магістр».

  Для обговорення цих важливих питань дирекція ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження ініціювала загальні збори студентів випускових курсів освітнього ступеня «Бакалавр». Особлива увага була приділена аналізу виконання графіка освітнього процесу на завершальному етапі навчання.

 

  У вступному слові директор інституту Віктор Каплун коло завдань, навколо яких студенти повинні сконцентрувати свою увагу і час. Насамперед – це успішне складання екзаменаційної сесії, паралельно треба готувати випускові кваліфікаційні роботи. Бакалаврська робота – сумарний підсумок за увесь період навчання.
  Директор акцентував увагу на важливості підготовки до вступу в магістратуру. Для цього необхідно успішно скласти єдиний вступний іспит (ЄВІ). Дирекція у співпраці з гуманітарно-педагогічним факультетом нашого університету організаційно забезпечила умови для підготовки до ЄВІ.

  Заступник директора інституту Віталій Савченко ознайомив випускників ОС «Бакалавр» з результатами моніторингу відвідуваності занять та проміжної атестації. Також були представленні списки студентів, які можуть бути недопущені до екзаменаційної сесії у зв’язку з наявністю академічних заборгованостей за попередні семестри. Окремо студенти одержали довідкову інформацію про терміни проходження основних етапів підготовки бакалаврської кваліфікаційної роботи.

 

  До зустрічі зі студентами були запрошені викладачі гуманітарно-педагогічного факультету Ірина МАТВІЄНКО (доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації) та Катерина ЯКУШКО (доцент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей). Вони детально поінформували учасників заходу про ЄВІ як форму випробування для вступу на всі спеціальності на основі здобутого ступеня вищої освіти бакалавра, магістра (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста). Це випробування містить тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК) і тест з іноземної мови.

 

  Ірина МАТВІЄНКО розповіла особливості підготовки до тесту загальних навчальних компетентностей (ТЗНК), який міститиме завдання, спрямовані на визначення загальної навчальної компетентності вступника (критичне читання, аналітичне письмо, комунікація й медіація, логічне мислення, аналітичне мислення). Ключове завдання цього випробування — перевірити, наскільки майбутній вступник в магістратуру вмієте розрізняти факти від припущень, знаходити правильні аргументи та відрізняти їх від хибних тощо.

 

  Щодо особливостей підготовки до ЄВІ з англійської мови розповіла Катерина ЯКУШКО. Даний блок складається з двох частин: читання і використання мови. Тест містить 30 запитань трьох форм: Завдання на встановлення відповідності, Завдання з вибором однієї правильної відповіді та завдання на заповнення пропусків у тексті.

  На завершення зустрічі Віталій САВЧЕНКО детально ознайомив з основними етапами вступної компанії на здобуття освітнього ступеню «Магістр».

  Студенти (Андрій МАРЧЕНКО, Віктор ТРАЧ, Артем БОЧКО, Владислав СІТЬКО, Микола ГОНЧАР тощо) задали питання щодо особливостей реєстрації та оцінювання єдиного вступного іспиту, формату проведення екзаменаційної сесії та захисту дипломних робіт тощо.


Віталій Савченко,
заступник директора
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook