Кафедра соціальної роботи та реабілітації долучається до прем'єри освітнього серіалу «Інклюзивна молодіжна робота»

9 травня 2024 року
  На підтримку інклюзивної освіти та сприяння рівності можливостей, відбулась презентація серіалу «Інклюзивна молодіжна робота» на платформі Дія.Освіта. Серіал створений для молодіжних працівників, тренерів, громадських організацій та всіх професіоналів, які працюють з молоддю.
 
  Команда творців серіалу, серед  яких і доцент кафедри соціальної роботи та реабілітації НУБіП України Наталія ТІЛІКІНА, вірить, що популяризація інклюзивної молодіжної роботи через такі масштабні проекти допоможе змінити світ до кращого, забезпечуючи кожному шанс на повноцінне життя та розвиток.
  Цей освітній проєкт не лише розповідає про важливість інклюзії в сучасному суспільстві, а й надає практичні інструменти для молодіжних фахівців та фахівчинь, які прагнуть зробити свою роботу більш доступною та відкритою для всіх.
  На презентацію були запрошені також аспірантка спеціальності «011 Освітні. Педагогічні науки» НУБіП України Вікторія БУДЕГАЙ та студентка спеціальності «Соціальна робота» Софія РАСЕНЧУК.
 
  У першій частині заходу взяли участь відомі спікери з різних галузей, які поділилися своїми знаннями та досвідом щодо інклюзивної роботи з молоддю, зокрема:
  • Андрій ЧЕСНОКОВ, заступник Міністра молоді та спорту України
  • Массімо ДІАНА, представник UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні;
  • Руслана КОРЕНЧУК, очільниця напряму розвитку цифрових навичок та проєкту Дія. Освіта Міністерства цифрової трансформації України;
 
  • Яна РИБЧЕНКО, спікерка серіалу «Інклюзивна молодіжна робота», експертка з інклюзивності;
  • Леся МУКОСЄЄВА, голова Асоціації молодіжних працівників України;
 
  • Тетяна ЛОМАКІНА, Радниця – уповноважена Президента України з питань безбар'єрності. 
 
  У другій частині заходу гості мали унікальну можливість взяти участь у захоплюючій інтерактивній сесії «Піраміда інклюзивної молодіжної роботи». Ця зустріч стала справжнім форумом для обговорення принципів та засад інклюзивної роботи з молоддю, а також для обміну досвідом та ідеями.
  Учасники зустрічі торкалися різноманітних аспектів інклюзивної роботи з молоддю, від стратегічного планування та організації заходів до реалізації конкретних проектів у молодіжному середовищі. Вони обговорили методи залучення різних молодіжних груп, зокрема молодих людей з інвалідністю, мігрантів, представників ЛГБТ спільноти тощо, до різноманітних молодіжних ініціатив та проектів.
 
  Завдяки захоплюючим сюжетам, цікавим персонажам і реалістичним ситуаціям серіал пропонує глядачеві глибше зрозуміти, як забезпечити доступність освіти для кожної людини, незалежно від її індивідуальних особливостей.
  Посилання на перегляд серіалу: https://osvita.diia.gov.ua/courses/inclusive-youth-work
  Освітній серіал «Інклюзивна молодіжна робота» створено громадською організацією «Рада жінок Донеччини» за фінансування та у межах гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення спільно з Регіональним офісом UNFPA у Східній Європі та Центральній Азії, Міністерством молоді та спорту України, Міністерством цифрової трансформації України та радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності для Дія.Освіта.
  Долучайтеся до руху за інклюзивність та рівні можливості, дивіться серіал і змінюйте світ разом з нами!
 
Вікторія Будегай,
аспірантка кафедри соціальної роботи та реабілітації

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook