
АНТОНЕНКО Артем Васильович
Доцент
Аудит і сертифікація, Проектування закладів ресторанного господарства, Основи промислового будівництва.
Дисертаційне дослідження – Технологія соусів з дієтичними добавками функціонального призначення
Розроблення кулінарної продукції функціонального призначення. Удосконалення раціонів харчування людей, які проживають на екологічно забруднених територіях та працюють на токсичних виробництвах. Управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства.
1. 2024 р. – Scientific Center of Innovative Researches, Pussi, Estonia «Adaptation and Implementation of Ukraine Regulatory Framework for Quality of Products and Food» CERTIFICATE No SI-2024-00013 (180 год.)
2. 2023 р. – Центральний інститут післядипломної освіти, за освітньо-професійною програмою «Науково-педагогічні працівники університетів, академій, інститутів». Свідоцтво СП 35830447/0938-23 (180 год.)
3. 2021 р. – Платформа відкритих онлайн-курсів Prometheus: "Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів" - сертифікат (60 год.)
4. 2021 р. - ННІ права і сучасних технологій навчання, за програмою «Використання цифрових технологій в освітньому процесі». Свідоцтво 12СС 02070890/071158-21 (180 год.)
5. Participants of the international scientific symposium "Modern trends of restaurant catering development in Ukraine" Diploma № SGE4-069 1-st degree February 25-26:2021 Germany (10 год., 0,3 кредити)
6. Сертифікат TQOJAG-CE000233 від 31.10.2021 р. про підвищення кваліфікації від Reikartz Hotel Group «LEVEL UP разом з REIKARTZ» (18.10.2021-31.10.2021) (30 год., 1 кредит).
Член редакційної колегії наукового журналу «Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки». Свідоцтво про державну реєстрацію: Серія КВ № 24810-14750ПР від 31.05.2021 року. Фахова реєстрація (категорія «Б»): Наказ МОН України № 735 від 29 червня 2021 року (додаток 4). Спеціальності, за якими видання включене до категорії «Б»: 122 – Комп’ютерні науки та інформаційні технології; 124 – Системний аналіз; 181 – Харчові технології; 194 – Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології. ISSN: 2786-4588 (Print), 2786-4596 (Online).
1. Dudarev I., Kuzmin O., Stukalska N., Antonenko A., Brovenko T., Kovalenko N., Lebedenko T. (2024). Using oat milk to reduce the caloric value of a functional mayonnaise sauce. Acta Sci. Pol. Technol. Aliment., 23(1), 29–38.
https://doi.org/10.17306/J.AFS.001184
2. Dzyundzya, O., Antonenko, A., Gorach, O., Novikova, N., Rezvykh, N., Stukalska, N., Ratushenko, A., Biriukova, O., Kryvoruchko, M., & Mihailik, V. (2023). Developing the quality of functional sausage products with the addition of local vegetable raw materials. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6(11 (126), 16–23.
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2023.291381
3. Dzyundzya, O., Antonenko, A., Brovenko, T., Tolok, G., Kryvoruchko, M., Bozhko, T., Antiushko, D., Vezhlivtseva, S., Lebedenko, T., & Kovalenko, N. (2022). Technology of craft confiture from non-traditional local raw materials. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(11 (119), 48–54. (Scopus, фахове видання, категорія А від 26.11.2020)
DOI: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2022.265201
4. Antiushko, D., Bozhko, T., Shapovalova, N., Fil, M., Brovenko, T., Tolok, G., Antonenko, A., Gyrka, O., Bodak, M., & Bezruchko, L. (2021). Nutritional value of a dry soluble gerodietetic product for enteral nutrition. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5 (11 (113), 35–42. (Scopus, фахове видання, категорія А від 26.11.2020)
DOI: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2021.240175
5. Antonenko А., Brovenko T., Dzyundzya O., Burak V., Ryapova I., Voivoda N., Shinkaruk M., Tolok G. Establishing the effect of eggplant powers on the rheological characteristics of a semi-finished product made from liver pate masses. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2019. Vol. 4. Is. 11 (100). P. 56–64. (Scopus).