
БРОВЕНКО Тетяна Вікторівна
Доцент
вища
Тема дисертаційного дослідження «Технологія страв з круп з біологічно активними добавками»
До сфери наукових інтересів належать актуальні питання з фундаментальних і прикладних досліджень у сфері технологій харчових продуктів, використання інформаційних технологій в управлінні якістю продукції АПК.
1. Підвищення кваліфікації «Домедична допомога у разі нещасних випадків на виробництві в умовах воєнного стану». 3-7 .06. 2024 . - 30 годин Сертифікат СС 00493706/006686-24
2.Оn-line scientific internship Adaptation and Implementation of Ukraine regulatory framework for quality of products and food/ 19.02-30.03.2024 сертифікат № SI -2024-00014 - 180 год.
3. Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства від 1.02.2024 Ідентифікаційний номер сертифікату b2dc7d09ecc84af1b63932fdd89834f2
4. Впровадження у харчоблоках закладів освіти процедур, заснованих на принципах НАССР від 5.02 2024 Ідентифікаційний номер сертифікату a30e13c9498c4b508d271d8fd0455b6e
5. Сертифікат за участь у конференції Contemporary challenges of society and ways to overcome them, January 30 - February 02, 2024, Tallinn, Estonia - 24 години, 0,8 ECTS
6. «Інтеграція технологій та практик готельно-ресторанного бізнесу в освітній процес закладів вищої освіти», 180 годин (6 кредитів ECTS), Національна академія педагогічних наук України ДЗВО, Університет менеджменту освіти, Центральний інститут післядипломної освіти 14.03.2022-15.10.2022, Свідоцтво про підвищення кваліфікації СП 35830447/2184-22
7. «Research Methods (Introduction) Course», 10 годин, European Academy of Science and Research, Гамбург, Німеччина, 08-09 червня 2022 р., Сертифікат ХІ-16-29384248-22
8. «On being a scientist», 10 годин, European Academy of Science and Research, Гамбург, Німеччина, 15-16 травня 2022 р., Сертифікат ХІ-12-190293846-20
9. «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів», 60 годин (2 кредити ЄКТС), платформа Prometheus, 11.12.2021 р., Сертифікат за проходження курсу ІН 8c6dfe1734e348ae8145d2e286eefdc1
10. «Використання комп’ютерних технологій в навчальному процесі» 180 годин (6 кредитів ECTS). Навчально-науковий інститут права та сучасних технологій навчання КНУТД, 18.05.2021-05.07.2021, Свідоцтво про підвищення кваліфікації 12СС 02070809/071209-2
Секретар Науково-методичної комісій з вищої освіти МОН 13 з транспорту та сервісу в складі Науково-методичної комісій з вищої освіти МОН України з Транспорту та сервісу (13), 2019-2021 р.
1. Dudarev, I., Kuzmin, O., Stukalska, N., Antonenko, A., Brovenko, T., Kovalenko, N., Lebedenko, T. (2024). Using oat milk to reduce the caloric value of a functional mayonnaise sauce. Acta Sci. Pol. Technol. Aliment., 24(1), 29–38. (Scopus)
DOI: https://doi.org/10.17306/J. AFS.001184
2. Kruk, O., Ugnivenko, A., Antoniuk, T., Kolisnyk, O., Nosevych, D., Tolok, S., Kolesnikova, O., Zhurenko, V., Brovenko, T., & Vakulenko, V. (2023). Quality of bull beef of the Ukrainian black and white dairy breed in dependence on the development of subcutaneous adipose tissue. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 17, 997–1008. (Scopus)
DOI: https://doi.org/10.5219/1917
3. Dzyundzya O., Antonenko А., Brovenko Т., Tolok G., Kryvoruchko M., Bozhko T., Antiushko D., Vezhlivtseva S., Lebedenko T., Kovalenko N. (2022). Technology of craft confiture from non-traditional local raw materials. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5. (11 (119)), 48–54. (Scopus)
DOI: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2022.265201
4. Antiushko, D., Bozhko, T., Shapovalova, N., Fil, M., Brovenko, T., Tolok, G., Antonenko, A., Gyrka, O., Bodak, M., & Bezruchko, L. (2021). Nutritional value of a dry soluble gerodietetic product for enteral nutrition. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5 (11 (113), 35–42. (Scopus)
DOI: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2021.240175
5. Brovenko T., Dzyundzya O., Burak V., Ryapova I., Voivoda N., Shinkaruk M., Tolok G. Establishing the effect of eggplant powers on the rheological characteristics of a semi-finished product made from liver pate masses. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2019. Vol. 4. Is. 11 (100). P. 56–64. (Scopus).
DOI: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2019.174234
6. Антоненко , А., Толок , Г., Бровенко , Т., & Горкун , А. (2024). Удосконалення технології ірландських сконів із покращеною біологічною цінністю. Здоров’я людини і нації, 4 https://doi.org/10.31548/humanhealth.4.2024.37
7. Бровенко Т.В., Толок Г.А., Пазунка П.О., Оцінка якості харчових продуктів методами petrifilm.(2024). Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки» 3, с.33-37 DOI: https://doi.org/10.37734/2518-7171-2024-3
8. Антоненко, А., Толок G., Бровенко T., Бiрюкова O., Ратушенко A., & Горкун A. (2024). Аудит і контроль якості харчових продуктів у країнах ЄС та світу. Measuring and computing devices in technological processes, (4), 18–22. https://doi.org/10.31891/2219-9365-2024-80-2
9. Баль-Прилипко L., Антоненко, А., Толок G., Бровенко T., Криворучко M., & Горкун A. (2024). Акредитація і перспективи впровадження системи HACCP у виробництві харчової продукції. Measuring and computing devices in technological processes, (1), 111–116. https://doi.org/10.31891/2219-9365-2024-77-16
10. Антоненко, А. В., Толок, Г. А., Бровенко, Т. В., Ратушенко, А. Т., & Горкун, А. О. (2024). Технологія функціональних десертів із використанням гуміарабіку. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (1), 119-127. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2024.1.13
11. Антоненко, А., Бровенко, Т., Толок, Г., Коваленко, Н., Горкун, А., & Ткаченко, Р. Технологічні аспекти НВЧ нагрівального устаткування в харчовій промисловості. Інновації та технології в сфері послуг і харчування,2023. 2(8), 27-31. https://doi.org/10.32782/2708-4949.2(8).2023.4