м.Київ, вул.А.Бучми, 6-А, кв.120

Мартинчук Олександр Аркадійович

Доцент

Доцент , Кандидат медичних наук
Дисципліни викладання

фізіологія та епігенетика харчування, 

нутриціологія здорового харчування, 

харчування різних категорій населення,

особливості харчування в різних вікових групах, 

спортивне харчування

Освіта

вища медична

Наукові інтереси

харчова непереносимість, функціональні захворювання шлунково-кишкового тракту, штучний інтелект в нутриціології

Експертна, проектна та громадська діяльність

віце президент Асоціації дієтологів України

Вибрані публікації

Shypulin V.P., Martynchuk O.A., Rudenko N.N., Koliada A.K., Tishchenko V.V., Melnyk N.H. Association analysis of pioglitazone effectiveness in treatment of NAFLD patients with obesity and PPARG rs1801282 (Pro12Ala) genotype. Wiadomości Lekarskie. 2021; 74(7): 1617–1621. PMID: 34459761.

Швець , О., Баль-Прилипко , Л., Мартинчук , О., & Савчук , Д. (2024). ВПЛИВ СПОЖИВАННЯ ПРОБІОТИЧНОГО ЙОГУРТУ «КАРПАТСЬКИЙ» НА ІМУННИЙ ЗАХИСТ ВІД СЕЗОННИХ РЕСПІРАТОРНИХ ВІРУСНИХ ІНФЕКЦІЙ. Здоров’я людини і нації4, 56-68. https://doi.org/10.31548/humanhealth.4.2024.56

Мартинчук, О., Баль-Прилипко , Л., Швець, О., & Альтанова, А. (2025). МОЖЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В НУТРИЦІОЛОГІЇ. Здоров’я людини і нації3(1), 100-125. https://doi.org/10.31548/humanhealth.1.2025.100