Оcінній день відкритих дверей на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК: Змістовно. Грандіозно. Креативно

День відкритих дверей на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК це не просто день відкритих дверей, це справжня атмосфера тепла, незабутніх вражень та неймовірних людей.


07 листопада 2025 року, відбувся дуже атмосферний захід, на якому вступники могли відчути шалену енергетику життя факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК та дізнатися багато цікавого і корисного.


Наш Осінній День відкритих дверей об'єднав більше 100 учнів шкіл, гімназій, ліцеїв, випускників коледжів м. Києва та Київської області, щоб допомогти майбутнім вступникам обрати свій професійний шлях. Відвідувачі не лише познайомились з Університетом, а й мали можливість відчути себе частиною академічної спільноти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК; дізнатися про освітні програми, навчальні можливості, студентське життя та перспективи кар'єрного розвитку після випуску.


З вітальним словом до учасників звернулась декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса БАЛЬ-ПРИЛИПКО, зазначивши, що факультет є досить молодим порівняно з іншими підрозділами університету, втілює багато інновацій, постійно займається розробленням харчових продуктів здорового харчування.



Лариса Вацлавівна представила переваги спеціальностей нашого факультету, викладацький склад факультету, здобутки та досягнення науково-педагогічних працівників, як молодих, так і з великим практичним досвідом. Акцентувала увагу відвідувачів на спеціальностях: G13 «Харчові технології» та І9 «Громадське здоров’я», за якими факультет готує фахівців. Розповіла абітурієнтам про вступ, вибір спеціальностей, про великі можливості навчання на факультеті, про можливість взяти участь у підготовчих курсах до ЗНО та олімпіаді, що дає можливість отримати додаткові 10 й 20 балів, про можливість здобути 2 спеціальності одночасно, навчаючись на стаціонарі і заочно, про можливість отримати європейський диплом в університетах Литви, Франції чи Німеччини відповідно до європейських програм обміну студентами, про можливість набратися фахових знань від потужного професорсько-викладацького складу факультету в сучасних аудиторіях, науково-навчальних лабораторіях, фундаментальній бібліотеці, акцентувала увагу на спеціальності І9 «Громадське здоров’я», про навчання за новою освітньою програмою «Нутриціологія здорового харчування», про майбутнє працевлаштування після закінчення навчання за даними спеціальностями, і викликала багато запитань у присутніх.


Доцент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів Наталія ГОЛЕМБОВСЬКА охоче провела екскурсію кафедрою, представила досить потужні лабораторії, де студенти на високому рівні можуть проводити не лише заняття, навчаючись на бакалавра, але й виконувати свої наукові роботи, наукові дослідження, навчаючись в магістратурі, які неможливо провести в жодному університеті нашої країни.


Доценти кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів Любов ТКАЧЕНКО та Оксана ПИЛИПЧУК провели цікаві дослідження з оцінки якості та безпечності молочних та ковбасних продуктів. Абітурієнти з цікавістю проводили дослідження, оцінювали якість продуктів.


Завідувач кафедри громадського здоровꞌя та нутриціології Олег ШВЕЦЬ, доцент Альона АЛЬТАНОВА ознайомили вступників із кафедрою громадського здоровꞌя та нутриціології, яка здійснює підготовку нової генерації висококваліфікованих фахівців з громадського здоров’я, які повинні мати фундаментальні знання з розв’язання складних спеціалізованих завдань та проблем у сфері медицини, нутриціології здорового харчування, ОП «Нутриціологія здорового харчування» спеціальності І9 «Громадське здоровꞌя», презентували сучасні лабораторії з нутриціології, а доцент Микола НІКОЛАЄНКО провів майстер-клас з вимірювання зросту, ваги та розрахунку індесу маси тіла.



Також учням була проведена квест-вікторина «Міфи про харчування», де учасники брали активну участь. Найкращі учні отримали призи від кафедри громадського здоров’я цільнозернові макарони, шопери з логотипом кафедри, спеціалізовану кухонну сіль Solena.


Абітурієнти також відвідали унікальний музей анатомії кафедри біоморфології хребетних ім. акад. В. Г. Касьяненка. Відвідувачі були вражені майстерністю виготовлення експонатів в оригінальному стилі. Експонати виглядали надзвичайно естетично, ніби живі.


Після цього, абітурієнти поринули у світ цікавинок харчових технологій. Для них були проведені майстер-класи з приготування домашнього грибного крем-супу, під керівництвом доцента кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Валентини ІСРАЕЛЯН.


Школярі охоче брали участь у приготуванні страви, виконували різні технологічні операції.

І звичайно, кульмінацією всього була смачна дегустація приготовленого власноруч крем-супу, чайна церемонія з солодощами.


Для багатьох абітурієнтів цей день був не лише можливістю познайомитися з адміністрацією університету, факультету та особливостями вступу, але і отримати лаконічні та змістовні відповіді на актуальні питання сьогодення.


Захід викликав значну цікавість учасників – вони змогли не лише дізнатися більше про харчові технології, а й побачити їх у дії. Це ще раз підтвердило важливість популяризації науки серед молоді та необхідність подібних заходів у майбутньому.


На завершення декан Лариса БАЛЬ-ПРИЛИПКО подякувала всіх за участь у заході і запросила вступати на наш факультет.

Лариса БАЛЬ-ПРИЛИПКО,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК