Захист магістерських робіт за спеціальністю «Економіка» освітньої програми «Економічна кібернетика».

17 грудня 2021 року
17 грудня відбувся захист магістерських робіт в екзаменаційній комісії під головуванням Лілії Філіпішиної студентами за спеціальністю «Економіка» освітньої програми «Економічна кібернетика».
Значна частина робіт фундаментального характеру була присвячена аналізу ефективності розвитку різних економічних систем та викликам функціонування аграрного виробництва, у декількох роботах аналізувався вплив зовнішніх ринків на українську економіку. У багатьох дослідженнях обчислювальні експерименти проводилися з використанням сучасного програмного забезпечення: R-Studio, та ін.
Магістерські роботи кібернетиків завжди характеризуються використанням сучасних напрямків оптимізаційних, економетричних, імітаційних моделей. Тематика магістерських робіт з кожним роком стає цікавішою – студенти беруться за дослідження поведінкової економіки, прогнозують продовольчу безпеку держави, будують сценарії розвитку енергетичного ринку, досліджують виробничі процеси аграрного бізнесу. Слід відзначити найкращі роботи Громик Наталії (Моделювання та аналітична підтримка поведінки клієнтів оператора мобільного зв’язку), Смоляр Дарії (Моделювання ринку олійних культур в Україні), Токарєва Дмитра (Поведінкова економіка та шляхи виходу з пастки бідності).
Голова комісії, професор Філіпішина Л.М. зазначила, що всі представлені магістерські роботи підготовлені на високому рівні, з урахуванням реальної ситуації в досліджуваній галузі, і можуть бути використані у практичній діяльності організацій та підприємств.
Завідувач кафедри економічної кібернетики – Жерліцин Д.М. відмітив індивідуальність і креативність кожної роботи, актуальність ідей, чіткість і логічність розрахунків, а також обговорив з випускниками подальшу співпрацю та запросив кращих магістрів продовжити навчання в аспірантурі. 
Колектив кафедри економічної кібернетики щиро вітає своїх кібернетиків з присвоєнням освітнього ступеня «Магістр»! Нехай всі ваші мрії та очікування здійсняться, а диплом стане потужним фактором успішного професійного зростання!
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook