ОПП "Харчові технології"

Гарант програми

 

Савченко Олександр Аркадійович
кандидат технічних наук, доцент


Інженер-технолог м’ясо-молочної промисловості – у 1985 р. закінчив м'ясо-молочний факультет Київського технологічного інституту харчової промисловості (з 1999 р. - Національний університет харчових технологій), кандидат технічних наук зі спеціальності 05.18.12 – процеси та апарати харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв, доцент,  Лауреат премії УААН «За видатні заслуги в аграрній науці».

Автор понад 150 опублікованих наукових праць, 2 підручників: «Технологія виробництва молочних продуктів спеціального призначення» та «Сучасні технології молочних продуктів», 5 навчальних посібників: «Технологічні розрахунки у молочній промисловості», «Контроль якості та розрахунки в сироробстві», «Технологічні розрахунки в сироробній галузі», «Загальні технології харчових виробництв», «Загальні технології харчової промисловості», 7 монографій:  «Актуальні питання технології молочно-білкових концентратів. Теорія і практика», «Біотехнології сирних продуктів, виготовлених методом термокислотної коагуляції», «Технології продуктів з модифікованим жировим складом: реалії та тенденції»,  «Інноваційні технологічні аспекти перероблення молока на білкові концентрати та сироваткові напої», «Науково-практичні аспекти технології сиркових виробів із зерновими інгредієнтами», «Біотехнології багатокомпонентних заквашувальних препаратів та кисломолочних продуктів».

Опублікував 30 статей у фахових наукових виданнях України, 17 статей у закордонних виданнях, 7 статей, включених до міжнародної наукометричної бази Scopus.

Має більше 50 авторських свідоцтв і патентів на винаходи та корисні моделі.

Брав безпосередню участь у створенні Технічного Комітету стандартизації – ТК 140 «Молоко, м'ясо та продукти їх переробки», був призначений першим відповідальним секретарем цього Технічного комітету за наказом Держспоживстандарту України.

Брав безпосередню участь у розробленні, узгодженні та затвердженні низки Національних стандартів України (ДСТУ) – автор 8 ДСТУ (в тому числі 5 ДСТУ ISO).

Брав участь у впровадженні системи НАССР на ПАТ «Пирятинський сирзавод», ТМ «Молочний шлях», ПАТ «Рожищенський сирзавод», ТМ «РОСИ»,  ТОВ «Брусилівський маслозавод», ТМ «Поліська сироварня» та ін.                             

Був відповідальним виконавцем та керівником понад 100 науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт. 

За створення високоефективного обладнання для виробництва сиру удостоєний звання Лауреата премії Української академії аграрних наук «За видатні досягнення в аграрній науці».

Працював за господарчими договорами на сироробних заводах, молочноконсервних та молочних комбінатах (м. Новоселиця, м. Пирятин, м. Рожище, м. Вапнярка, м. Тульчин, м. Шостка, м. Новгород-Сіверський, м. Мена, м. Миргород, м. Глухів, м. Охтирка, м. Київ, м. Ялта, м. Євпаторія, м. Первомайск, м. Лубни, м. Бровари, м. Бориспіль, м. Брусилів, м. Верхньодніпровськ, м. Дніпропетровськ, м. Марковка, м. Золотоноша, м. Канів, м. Ромни, м. Дніпрорудний, м. Новоград-Волинський, м. Луганськ, м. Каменець-Подільський, м. Хотин, м. Ямпіль та ін.)

 Розробив та затвердив у встановленому порядку понад 70 Технічних умов на виготовлення нових видів харчових продуктів та обладнання для їх виготовлення. Розробив та впровадив у виробництво понад 70 Технологічних інструкцій на виробництво нових видів харчових продуктів, заквасок прямого внесення для сирів, інструкцій по застосуванню дезінфікуючих засобів, стабілізаційних систем, консервантів, харчових барвників, ароматизаторів.  

 

Освітньо-професійна програма

 

Навчальні плани

 

Навчально-методичне забезпечення

 

Практична підготовка

 

Опитування

 

Анкета для здобувачів вищої освіти

Результати опитування здобувачів вищої освіти (16 осіб, 2021 рік)  

Анкета для науково-педагогічних працівників

 Результати опитування науково-педагогічних працівників (17 осіб, 2021 рік)

 Анкета для стейкхолдерів 

Результати опитування стейкхолдерів (9 осіб, 2021 рік) 

Результати опитування старост студентських груп та студентського активу 2021 року (19 осіб)

 Результати анкетування старост студентських груп та студентського активу 2022 року (9 осіб)

 

 

Відгуки і рецензії стейкхолдерів

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook