Кафедра аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

ВИХОВАННЯ НАСТАВНИЦТВО ПРОФОРІЄНТАЦІЯ

 

За згадкою теперішнього завідувача кафедри професора Копілевича В.А. куратори, наставники, тьютори в академічних групах студентів були ще задовго до того, як він у 1967 році познайомився із куратором своєї групи студентів факультету агрохімії і ґрунтознавства к.х.н., доцентом Кравцовою Лілією Федорівною.

Наставники опікуються проведенням виховної роботи в академічних групах, педагогічної підтримки навчальної та позанавчальної роботи студентів, вирішенням питань, окреслених державою з питань національно-громадського виховання.  У своїй діяльності наставник керується: Загальною декларацією прав людини; Конституцією України; Законом України «Про освіту»; Законом України «Про мови»; Положенням про державний вищий навчальний заклад; Статутом та нормативними документами університету; Програмою національно-громадського виховання студентів на весь період навчання.

На кафедрі наставництво розглядається як одна з основних форм виховання та соціалізації майбутніх фахівців, які забезпечать розвиток демократичної України.

Кафедра вбачає серед основних елементів діяльності наставників :

-           проведення  виховних годин і заходів кафедрального, факультетського і університетського масштабу;

-          сприяти створенню активу групи та надавати йому допомогу у формуванні студентського колективу, напрацюванні позитивних орієнтирів, спрямованих на здобуття глибоких професійних знань, підвищення культурного рівня студентів, ведення ними здорового способу життя;

-           володіти інформацією про індивідуальні особливості студентів, їх стан здоров’я, сімейно-побутові умови, сприяти розв’язанню їх побутових проблем;

-          сприяти створенню у групі здорового морально-етичного клімату та емоційної культури, проводити індивідуальну роботу зі студентами, які цього потребують;

розвивати ініціативу студентів, сприяти їх входженню в університетські молодіжні організації, розвитку самоврядування; виявляти здібних студентів та сприяти їх творчому росту;

 інформувати викладачів про особливості психологічного стану студентів групи;

-          сприяти випускникам у працевлаштуванні, підтримувати зв’язки з випускниками після закінчення навчального закладу.

Наставницьку роботу в останні 5 років на кафедрі виконували доценти Савченко Д.А., Лаврик Р.В. і Галімова В.М.

 

ПРОФОРІЄНТАЦІЯ

 

Тут можна переглянути відеоролик про навчання з аналітичної хімії студентів-біотехнологів.

 Наші бувші студенти, випускники-дипломники – учасники та переможці Всеукраїнських студентських олімпіад, конкурсів, аспіранти, учені, відомі та успішні люди, серед них:

Сухан В.В. – доктор хімічних наук, професор, декан хімічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка.

Трохимчук А.К. -  доктор хімічних наук, професор, науковий керівник спільної науково-дослідної лабораторії Аналітичних досліджень та технічного аналізу  КНУ імені Тараса Шевченка та ІБХ ім. Ф.Д. Овчаренка НАН України.

Шаповал В.І.        - член-кореспондент АН УРСР, доктор хімічних наук.

Шаповал Г.С.       - доктор хімічних наук.

Карнаухов О.І.      - кандидат хімічних наук, професор, завідувач кафедри загальної і біонеорганічної хімії Національного аграрного університету України.

Косматий В.Є.    - кандидат хімічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії НУБіП України.

Савченко Д.А.       - кандидат хімічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії НУБіП України.

Повхан М.Ф. - кандидат хімічних наук, професор, проректор Національного аграрного університету України.

Копілевич В.А. - доктор хімічних наук, професор, директор Природничо-гуманітарного ННІ НУБіП України.

Войтенко Л.В. - кандидат хімічних наук, доцент кафедри кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії НУБіП України.

Панчук Т.К. - кандидат хімічних наук, доцент кафедри кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії НУБіП України.

Прокопчук Н.М. - кандидат хімічних наук, доцент кафедри кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії НУБіП України.

Абарбарчук Л.М. - кандидат хімічних наук, доцент кафедри кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії НУБіП України.

Жиляк І.Д. - кандидат хімічних наук, доцент, завідувач кафедри хімії Уманського національного університету садівництва.

Галімова В.М. - кандидат хімічних наук, в.о. доцента кафедри кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії НУБіП України.

 Ø  за результатами рейтингового оцінювання кафедра аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води є однією з кращих серед кафедр університету

Ø  кафедра забезпечує фундаментальну підготовку з хімії і використовує цей аргумент у профорієнтації до вступу на навчання до НУБіП України у формі проведення зустрічей з абітурієнтами, підготовчих курсів для вступників, вступних олімпіад, складання договорів з школами.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook