Кафедра надійності техніки

Співпраця з роботодавцями

У квітні 2021 р. науково-педагогічні працівники кафедри надійності техніки та студенти факультету конструювання та дизайну й механіко-технологічного факультету – члени наукових студентських гуртків кафедри пройшли онлайн стажування, прийнявши участь у вебінарі «ОСОБЛИВОСТІ КОНСТРУКЦІЇ СУЧАСНИХ ФІЛЬТРІВ MANN-FILTER», організованого компанією MANN+HUMMEL.

    09.06.2021р. у лабораторії «Моніторингу технічного стану деталей» на кафедрі надійності техніки відбулось вручення сертифікатів, що засвідчують участь у згаданому вебінарі. Сертифікати вручив керівник відділу ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФІЛЬТРЕЙШН ТЕКНОЛОДЖІ УКРАЇНА» Олег Продеус.

 

ЕТАПИ СПІВПРАЦІ КАФЕДРИ НАДІЙНОСТІ ТЕХНІКИ НУБіП УКРАЇНИ З МІЖНАРОДНИМИ КОМПАНІЯМИ ТОВ "МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА" ТА ТОВ "КАСТРОЛ УКРАЇНА"
 

 

Співпраця кафедри надійності техніки факультету конструювання та дизайну НУБіП України з передовими міжнародними компаніями почалась з невеликої науково-виробничої наради 20 червня 2017 р. у рамках обговорення домовленостей про співпрацю кафедри та компанії ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» за підтримки декана факультету Зіновія Ружила та директора компанії Олега Будяя (фото 1).

 

Фото- зустріч з представниками компанії.jpg
Фото 1. Учасники науково-виробничої наради, кафедра надійності техніки НУБіП України, м. Київ, 20 червня 2017 р.

 

Так, невдовзі в лабораторіях кафедри з’явився презентаційний куточок продукції компанії та були оснащені робочі місця сучасними зразками фільтрів для спецтехніки HD (повітряні, паливні, гідравлічні, для охолоджуючих рідин) (фото 2). Координатором цього проекту від ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» став Олег Продеус.
Презентаційне місце.jpg
Фото 2. Перший презентаційний куточок в лабораторіях кафедри надійності техніки НУБіП України, 2017 р.

 

Уже до початку 2017-2018 навчального року компанія ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» передала на кафедру надійності техніки сучасне демонстраційне обладнання для проведення занять та презентації результатів досліджень і встановила кілька макетів для вивчення особливостей конструкції сучасних повітряних та паливних фільтрів.
Співробітники кафедри старший викладач В. А. Сиволапов, к. т. н., асистент О. О. Банний та к. т. н., асистент П. С. Попик, пройшовши навчання в межах семінару «Особливості конструкції та роботи фільтрів WIX категорії HD», організованого ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА», отримали сертифікати про підвищення кваліфікації (фото 3).
IMG_0199.jpg
Фото 3. Вручення сертифікатів про підвищення кваліфікації співробітникам кафедри надійності техніки від
ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА»

 

Перший Міжнародний науково-практичний семінар за участі ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» «Особливості конструкції та роботи фільтрів WIX категорії HD» відбувся 11 червня 2018 р на базі ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» (фото 4). 
G:\wix\IMG_8876.JPG
Фото 4. Учасники І Міжнародного науково-практичного семінару «Особливості конструкції та роботи фільтрів WIX категорії HD», м. Красилів, Хмельницької обл., 11 червня 2018 р.
Презентував компанію її директор Олег Будяй (фото 5).
G:\wix\IMG_8837.JPG
Фото 5. Директор ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» Олег Будяй під час презентації щодо історії розвитку та виробничої діяльності фірми, м. Красилів, Хмельницької обл., 11 червня 2018 р.

 

Керівник проекту HD Олег Продеус (фото 6) розповів про співпрацю підприємства з провідними виробниками техніки (Ford, Tesla, JohnDeer, Mercedes,Case, Dressta, JCB, MF) та зробив особливі акценти на факторах, що визначають високу якість продукції компанії.
G:\wix\IMG_8840.JPG
Фото 6. Керівник проекту HD від ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ
ФТ УКРАЇНА» Олег Продеус
В межах семінару було започатковано проведення  навчально-виробничих занять для студентів факультету конструювання та дизайну. Було відвідано виробничі підрозділи ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА», до яких належать дільниці з виробництва фільтрів (фото 7), робочі місця відділу технічного контролю, складські приміщення для матеріалів та готової продукції (фото 8), площадка для утилізації виробничих відходів. На місцях учасники семінару були ознайомлені з обладнанням та технологіями, які використовуються на лініях виробництва фільтрів для очищення повітря і олив. 
G:\wix\0-02-05-f0a72ada79fe21a17f63dfe26e82e224b10e12b1ac75f0625de9cb39d374cbc1_full.jpg
Фото 7. Дільниці з виробництва фільтрів
ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА»
G:\wix\IMG_8867.JPG
Фото 8. Складські приміщення для матеріалів та готової продукції
ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА»
Представниками компанії ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» кафедрі надійності техніки було передано стенд, зразки сучасних фільтрів, каталоги продукції та проспекти з метою використання у навчальному процесі та покращення матеріально-технічного забезпечення (фото 9).

 

C:\Users\Администратор\Desktop\Фото 17.10.2017\Фільтри\IMG_3380.jpg
C:\Users\Администратор\Desktop\Фото 17.10.2017\Фільтри\IMG_3390.jpg
Фото 9. Передані компанією ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» сучасні зразки продукції для потреб кафедри
4 жовтня 2018 р. на базі кафедри представниками ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» було проведено майстер-клас «Лідерство в сфері фільтрації ‒ ефективний напрям забезпечення надійності техніки» (фото 10). 
C:\Users\Администратор\Desktop\Фото 17.10.2017\IMG_3379.jpg
Фото 10. Учасники майстер-класа «Лідерство в сфері фільтрації ‒ ефективний напрям забезпечення надійності техніки»,
НУБіП України, м. Київ, 4 жовтня 2018 р.

 

Керівник проектуHD Олег Продеус ознайомив присутніх з інноваційними проектами щодо розробки продукції підприємства ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» та з online-технологіями мережі компаній WIX для підвищення кваліфікації співробітників кафедри та навчання студентів в галузі фільтрації повітря, палива та олив (фото 11). 
C:\Users\Администратор\Desktop\Фото 17.10.2017\IMG_3410.jpg
Фото 11. Керівник проектуHD Олег Продеус з учасниками майстер-класу «Лідерство в сфері фільтрації ‒ ефективний напрям забезпечення надійності техніки» біля спеціалізованого стенду із застосуванням навчально-контролюючих online-технологій

 

У центрі уваги була інформація щодо діяльності фірми WIX, яка розпочала своє функціонування в 1939 році. Володіючи 11 підприємствами у 8 країнах, фірма WIX виробляє понад 210 мільйонів фільтрів на рік і має клієнтів в більше ніж 80 країнах. Сьогодні понад 3500 співробітників підприємств фірми WIX по всьому світу працюють в напрямі забезпечення клієнтів фільтрами преміум-класу.
31 жовтня 2018 р. на базі кафедри надійності техніки у співпраці з ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» відбувся ІІ Міжнародний науково-практичний семінар «Підвищення ресурсу техніки за рахунок використання сучасних фільтрів та мастильних матеріалів». Традиційно засідання семінару розпочав декан факультету конструювання та дизайну НУБіП України Зіновій Ружило (фото 12). 
IMG_20181031_091037 (1).jpg
Фото 12. Відкриття ІІ Міжнародного науково-практичного семінару «Підвищення ресурсу техніки за рахунок використання сучасних фільтрів та мастильних матеріалів», НУБіП України, м. Київ, 31 жовтня 2018 р.

 

В межах засідання член ради роботодавців інженерних факультетів, керівник відділу з продажу Heavy Duty фільтрів WIX ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» Олег Продеус продемонстрував надсучасні світові розробки в галузі фільтрування технічних рідин та повітря (фото 13).
20181031_101938.jpg
Фото 13. Керівник проекту Heavy Duty ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» Олег Продеус за демонстрацією надсучасних світових розробок в галузі фільтрування технічних рідин та повітря
До роботи ІІ Міжнародного науково-практичного семінару долучились представники ще однієї міжнародної компанії – ТОВ «Кастрол Україна». Менеджер з розвитку дистрибуції компанії «Кастрол Україна» Максим Тимошенко ознайомив присутніх з новими властивостями мастильних матеріалів (фото 14).
20181031_091645.jpg
Фото 14. Менеджер з розвитку дистрибуції компанії «Кастрол Україна» Максим Тимошенко під час виступу
Окрім науково-педагогічних працівників та студентів факультетів конструювання та дизайну і механіко-технологічного до роботи та обговорення матеріалів семінару долучились і наші випускники-виробничники. Одним з таких гостей був Ігор Сіненок, директор фірми ТОВ «АГРОДЖОН», яка займається постачанням та сервісом вживаної техніки із США.
В межах семінару обговорювались проблеми, пов’язані з принципами роботи, технологіями виготовлення, особливостями використання сучасних фільтрів і мастильних матеріалів, особливостями використання оригінальних запасних частин до сільськогосподарської техніки, розробки і впровадженням інноваційних технічних рішень для аграрного ринку (фото 15).
Титул програми ІІ.png
Безымянный.png
Фото 15. ПрограмаІІ Міжнародного науково-практичного семінару «Підвищення ресурсу техніки за рахунок використання сучасних фільтрів та мастильних матеріалів», м. Київ, 31 жовтня 2018 р.

 

Серед учасників семінару, як і зазвичай, був проведений інтелектуальний конкурс на знання сільськогосподарської техніки та технологій, сучасних фільтрів та мастильних матеріалів. Переможці отримали цінні призи та пам’ятні відзнаки.

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook